EXPO 2016 Antalya'da Sırbistan Milli Günü Kutlandı

Antalya'da düzenlenen EXPO 2016'da, resmi katılımcılardan Sırbistan'ın Milli Günü kutlandı. İşte yapılan kutlamalar.

Yayınlanma:
EXPO 2016 Antalya'da Sırbistan Milli Günü Kutlandı

Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya'da Sırbistan Milli Günü kutlandı.

Antalya'da düzenlenen EXPO 2016'da, resmi katılımcılardan olan Sırbistan'ın Milli Günü kutlandı. Resmi katılımcı ülkelerden biri arasında olan Sırbistan'ın vatandaşlarına, Sırbistan bahçesi kuruldu. Düzenlenen bu Sırbistan Bahçesinde Sırp katılımcılara yönelik etkinlikler düzenlendi. Sırbistan'ın Milli Günü olması nedeniyle kurulan bahçede, Sırplara özgü kokteyl ve yiyecekler hazırlanarak davetlilere ve katılımcılara ikram edildi.

Antalya'da düzenlenen Türkiye'nin ilk EXPO'sunda Sırbistan Milli günü olması nedeniyle düzenlenen etkinliklere Sırbistan Büyükelçisi Danilo Vucetic ile beraberinde bir heyette katılımda bulundu. Sırbistan Büyükelçisi ve beraberindeki heyetin yanı sıra, düzenlenen etkinliğe Antalya EXPO'su Ajans Genel Sekreteri Fırat Işık ile Genel Komiser'de katıldı. Törene gelen Sırp Büyükelçisi Danilo Vucetic'i VIP binasında karşıladı.

Karşılama seremonisi ve tebriklerin ardından, Sırp Büyükelçisi Danilo Vucetic, etkinlik kapsamında üst düzey ziyaretçiler tarafından doldurulan ziyaretçi defterini imzaladı ve diğer heyetlerle karşılıklı hediye alıp verdi. Seremonilerin ardından ise heyetler kokteyle geçiş yaptı.

Törenler Amfi Tiyatroda Devam Etti

EXPO 2016 Antalya'da Sırp katılımcılara yönelik düzenlenen Sırbistan Milli Günü kutlamalarında kokteylin ardından heyetler ve katılımcılar törenin devamı için küçük amfi tiyatrosuna geçti. Milli marşların art arda çalınmasının ardından giriş konuşmaları yapıldı. Sırbistan Büyükelçisi Vucetic, yaptığı konuşmasında, düzenlenen bu etkinliğe ülke olarak davet edildikleri ve organizasyon kapsamında milli günlerinin kutlanmasına izin verildiği için Türk heyetine teşekkürlerini iletti. Büyükelçi, bu ve bunun gibi etkinliklerin gelenek, kültür ve ülke insanlarının bir birileri ile daha da kaynaştığı ve ikili devlet ilişkilerde daha da ileri gideceğine katkıda bulunacağının altını çizdi.

5haber.com  | Antalya

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.