Faiz Arttırımı Beklentileri Doların Yönünü Yukarı Çekti (9 Mart Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz arttırımına gideceği beklentisi, dolarda yükselmeye neden oldu. İşte piyasalarda son durum ve güncel dolar, euro, çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını ve gram altın fiyatları.

Yayınlanma:
Faiz Arttırımı Beklentileri Doların Yönünü Yukarı Çekti (9 Mart Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

FEd'in faiz arttırımına gideceği yönünde açıklamaların gelmesi ile birlikte son günlerde düşüşte olan dolar, tekrar yükselişe geçti. Fe'in Mart ayı için faiz arttırımına gideceği yönünde gelişmeler üzerine petrol fiyatları ise doların tam tersi yönde seyir gösterdi. Önceki gün Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın konuşması sonrasında yükselişe geçen dolardaki yükseliş, bugün de devam etti ve ABD para birimi 3.7484 lira seviyesine kadar geldi.

Fed'in 14-15 Mart toplantısında faiz artışı yapma olasılığının yüzde 90'a ulaşmasıyla ivmelenen dolar 3.7565 liraya kadar çıkarken, euro da 3.95 lira sınırına dayandı

Fed'in faiz artışının küresel ekonomide yavaşlama ve buna bağlı olarak petrol talebinin aşağı yönde çekileceği öngörüsüyle, yaklaşık üç aydır 55 doların üzerinde olan Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 53 dolar seviyesine kadar düşerken, ABD hafif ham petrolün varil fiyatı da 53 dolardan 50 dolar düzeyine kadar gerilemiş durumda.

Emtia piyasaları analistlerine göre, petrol fiyatlarının düşmesinde, başta ABD olmak üzere, birçok büyük üreticide ham petrol stoklarında gözlenen artışın da etkisi oldu.

Altın Fiyatları

Son günlerdeki geldiği yüksek seviyede sabitlenen altın fiyatlarında ise düşüş yaşanıyor. Kapalı çarşıda altının gramı 145 lira seviyesinden işlem görürken, çeyrek altının alış fiyatı 232 lira, satış fiyatı lira, yarım altının alış fiyatı 465 lira iken satış fiyatı 477 lira, Cumhuriyet altının alış fiyatı ise 962 lira, satış fiyatı ise 976 lira oldu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.