Faruk Özlü'den Son Dakika Açıklaması: OSB'ler ile 15 Bin Kişi İş Sahibi Olacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada Çanakkale ve Kütahya'da yapımında sona yaklaşılan OSB'lerin tam kapasite ile çalışması ile 15 bin kişinin istihdam edilebileceğini açıkladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Faruk Özlü'den Son Dakika Açıklaması: OSB'ler ile 15 Bin Kişi İş Sahibi Olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaptığı son dakika açıklamasında istihdamın artması ve bununla orantılı olarak işsizlik seviyesinin aşağıya çekilmesi için yeni istihdam olanaklarını vatandaşlara sunduklarını belirtti. Bakan Özlü, Çanakkale'de ve Kütahya'da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri ile 15 bine yakın kişinin işe kavuşacağını belirtti.

Bakan Özlü, Kütahya Altıntaş Zafer OSB ve Çanakkale Ezi·ne Gıda İhti·sas OSB'leri ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Kütahya'ya bağlı olan Altıntaş ilçesinde, yaklaşık olarak 5 milyon 650 bin metrekare büyüklüğünde olan alana OSB yapıldığının altını çizen Bakan Özlü, bölgenin kentin ekonomisi ve bölgedeki işsizlik sorununa önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi. Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi hakkında bazı bilgilendirmelerde bulunan Bakan Özlü, "Kütahya Altıntaş Zafer OSB, yüzde 34 katılım payı ve 5 üye ile Kütahya İl Özel İdaresi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üye ile Altıntaş Belediyesi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üye ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan oluşuyor." sözlerini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kütahya'da kurulan Altıntaş Zafer OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesi ile birlikte Kütahya'da yaklaşık 10 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağının altını çizdi.

Çanakkale

Bakan Faruk Özlü, bu kapsamda devam ettirilen faaliyetler ile birlikte Çanakkale'nin Ezine ilçesine yaklaşık 1 milyon 360 bin metrekare alana Ezine Gıda İhtisas OSB'yi kurduklarını paylaştı. Bölgenin Türkiye'nin 297. OSB'si olarak tüzel kişilik kazandığına dikkati çeken Bakan Özlü, "Çanakkale Ezi·ne Gıda İhti·sas OSB'nin kurucu ortakları yüzde 86 katılım payı ve 13 üye ile i·l özel i·daresi, yüzde 7 katılım payı ve 1 üye ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 7 katılım payı ve 1 üye ile Ezine Belediyesi'nden oluşuyor." sözlerini söyledi. Çanakkale'deki OSB'nin tam kapasite çalışmaya başlaması ile en az 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlanması bekleniyor.

5haber.com   | Çanakkale

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.