Fenerbahçe Anadolu Efes'i Yenerek Moral Buldu Fenerbahçe: 88-A. Efes: 80

Fenerbahçe, 3 maçlık mağlubiyet serisinin ardından Anadolu Efes'i yenerek moral buldu. İşte maç sonrası Obradovıc'in açıklamaları.

Yayınlanma:
Fenerbahçe Anadolu Efes'i Yenerek Moral Buldu Fenerbahçe: 88-A. Efes: 80

THY Euroleague'de Anadolu Efes ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, rakibi 88-80 yenerek mağlubiyetler serisine son verdi.

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, üst üste aldıkları mağlubiyetlerin ardından Anadolu Efes karşısında kazanmalarının kendilerine moral verdiğini belirtti.

Turkish Airlines Euroleague'in 8' inci haftasında Anadolu Efes'i 88-80 mağlup ettikleri müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe'nin Koç'u Obradovic, üç maç kaybettikten sonra kazandıklarını ve kendileri için ciddi bir moral olduğunu belirterek, şu sözleri söyledi:

"6 günde 4 maç yaptık ve Anadolu Efes maçı herkes için zor oldu. Avrupa basketbolunda her karşılaşmaya hazır olmanız gerekiyor. Bugün biraz fazla rotasyon yapmaya çalıştım. Gelecekte de bunu yapmamız gerekiyor. Maccabi FOX ile çok benzeyen bir takımla oynadık. Bugün tamamen farklı bir tablo vardı. Bazı pozisyonlarda top kaybı yaptık, topu ellerine verdik, onlar da sayıya çevirdiler. İlk yarıda kontrol bizdeydi. Hem 3'lüklerde hem 2'liklerde çok iyiydik. Bizim normal kalitemiz aslında bu. Euroleague'in en kötü 2 sayı atan takımı olmamamız gerekiyor. Oyuncuları tebrik ediyorum. Taraftarlarımız çok güzel destek verdi."

Melih Mahmutoğlu'nun performansını da değerlendiren Zeljko Obradovic, onun ile ilgili "Melih gibi oyuncuların takıma destek vermesi, kararlı adım atması, sadece hücumda değil savunmada da katkı yapması gerekiyor" açıklamalarında bulundu.

Perasovıc: Avantajı Daha da Arttıracağımız Yerlerde Çok Fazla Faul Atışı Kaçırdık

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic ise Fenerbahçe'yi tebrik ederek, "İlk 25 dakika iyi basketbol oynadık, bu yüzden avantaj elimizdeydi. Özellikle avantajı daha da artıracağımız yerlerde çok fazla faul atışı kaçırdık. Son çeyrekte biz hücumda basket bulamazken Fenerbahçe sayı buldu ve farkı 10 sayıya çıkardılar. Bu da kırılma noktası oldu. Tabii ki savaştık. Birçok hücum ribaundu aldık ancak Fenerbahçe'yi kendi sahasında yenmek için yeterli değildi" ifadesini kullandı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.