Fenerbahçe ve Osmanlıspor UEFA'da Gruptan Nasıl Çıkar?

UEFA Avrupa Ligi temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Osmanlıspor son maçlar öncesi gruptan çıkma ihtimalleri neler? İşte iki takımın gruptan çıkma veya elenme ihtimalleri.

Yayınlanma:
Fenerbahçe ve Osmanlıspor UEFA'da Gruptan Nasıl Çıkar?

UEFA Avrupa Ligi'nde önceki akşam 3 temsilcimiz grup maçlarının 5' incisini oynadı.

Oynanan karşılaşmalardan, Fenerbahçe evinde Zorya'yı evinde yenmeyi başarırken, diğer iki temsilcimiz deplasmanda mağlup oldu. İşte karşılaşmaların özetleri ve temsilcilerimizin gruptan çıkma şansları.

Fenerbahçe'ye 1 Puan Yetiyor

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda liderliğini devam ettiren Fenerbahçe'nin 10, ikinci Manchester United'ın 9, üçüncü Feyenoord'un 7 puanı bulunuyor. Son sırada Zorya bulunuyor.

Son maçını Feyenord ile 8 Aralıkta oynayacak olan Fenerbahçe'ye gruptan çıkması için 1 puan yetiyor. Hollanda temsilcisi ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan sarı lacivertli ekibin beraberlik halinde gruptan çıkması, galibiyet halinde de lider olarak üst tura çıkması garantilenecek. Yenilgi halinde Feyenoord da puanını 10'a çıkaracak ve iş averaja kalacak. Fenerbahçe ilk maçta Feyenoord'u 1-0 yenmeyi başarmıştı. Fenerbahçe'nin deplasmanda yenilse bile tek farklı yenilgi alması lazım. Sarı-lacivertliler bu maçı da kazanıp gruptan lider çıkmak niyetinde.

Manchester Feyenoord Karşısında Farklı

Grubun diğer maçında İngiliz ekibi Manchester United konuk ettiği Hollanda temsilcisi Feyenoord'u 35. dakikada Wayne Rooney, 69. dakikada Juan Mata, 75. dakikada Feyenoord kalecisi Brad Jones'un kendi kalesine ve 90+2.dakikada Jesse Lingard'ın attığı gollerle 4-0 yendi ve tur şansını son maça taşıdı. Manchester farklı galibiyet ile averaj anlamında da avantaj yakaladı . İngiliz ekibi Zorya ile berabere kalsa bile 10 puana ulaşacak ve gruptan çıkacak.

Özetle; Fenerbahçe'nin gruptan çıkamaması için Feyenoord'un en az 2 farkla kazanması ve Manchester United'ın en az 1 puan alması gerekiyor.

Atiker Konyaspor UEFA Avrupa Ligi'ne Veda Etti

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. hafta maçında, deplasmanda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 4 - 0 yenilen Atiker Konyaspor'un elenmesi kesinleşti.

Lviv kentindeki Arena Lviv'de oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Abdülkerim, 36. dakikada Dentinho, 66. dakikada Eduardo ve 74. dakikada Bernard kaydetti.

Bu sonucun ardından son maçlar öncesinde grupta 1 puanı bulunan Atiker Konyaspor'un elenmesi kesinleşti. Shakhtar Donetsk ise 15 puanla liderliğini sürdürdü.

Grupta oynanan diğer maçta ise Gent, sahasında Sporting Braga ile 2 - 2 berabere kaldı. Grupta Sporting Braga'nın 6, Gent'in ise 5 puanı bulunuyor.

Osmanlıspor Şansını Son Maça Bıraktı

Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. haftasında konuk olduğu Romanya'nın Steaua Bükreş ekibine 2 - 1 mağlup oldu.

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Nationala Arena'da oynanan maçta Osmanlıspor, 30. dakikada Badou Ndiaye ile 1-0 öne geçti. Ancak ev sahibi ekip, 68. dakikada Marko Momcilovic ve 86. dakikada Gabriel Tamas ile bulduğu gollerle maçı 2 - 1 kazandı.

Grupta oynanan diğer maçta ise Zürih ile Villarreal 1-1 berabere kaldı.

Bu sonuçların ardından son maçlar öncesi Osmanlıspor 7 puanla lider durumda. Villarreal, Steaua Bükreş ve Zürih'in ise 6 puanı bulunuyor. OSmanlıspor'un son hafta alacağı galibiyet gruptan lider çıkması demek olacak.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.