Fenerbahçe'nin Anlaştığı Hatem Ben Arfa Kimdir? (Kulüp ve Milli Takım Kariyeri)

Devre arası transfer dönemine hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe, alınan son bilgilere göre PSG'nin yıldız oyuncusu Hatem Ben Arfa ile anlaştı. İşte transferde son durum ve Hatem Ben Arfa'nın kariyeri hakkında bilgi.

Yayınlanma:
Fenerbahçe'nin Anlaştığı Hatem Ben Arfa Kimdir? (Kulüp ve Milli Takım Kariyeri)

Süper Lig'in devre arasına girmesi ile birlikte gündemde transfer haberleri dolaşmaya başladı.

Süper Lig'in ilk yarısına ve Şampiyonlar Ligi elemelerine kötü başlayan, ancak son haftalarda yakaladığı mükemmel formu ile UEFA Avrupa Ligi grubundan lider ayrılan Fenerbahçe'de transfer gündemine Hatem Ben Arfa geldi. Transferde sıcak gelişmelerin yaşandığı Fenerbahçe'de, Bip Spor'un haberine göre; 10 numara bölgesine takviye yapma planları içine giren yönetim, Hatem Ben Arfa için PSG'yi ikna etti. Yıldız futbolcu artık Fenerbahçe forması giymeye çok yakın görünüyor.

Yaşanan gelişmeler şu şekilde; Fransız devinin 40 milyon Euro karşılığında Draxler'i transfer etmesinin ardından Fenerbahçe yönetimi, Ben Arfa için transferi için devreye girdi. Bu transfer için Katar emirini devreye sokan yönetim, PSG'den Hatem Ben Arfa transferi için istekte bulundu. Fransız devi, Ben Arfa'yı 6 ay için kiralamayı kabul etti. 29 yaşındaki oyuncu da İstanbul'a gelmek için hazır bekliyor.

Hatem Ben Arfa Kimdir?

7 Mart 1987 Clamart doğumlu Fransız oyuncu şu anda Lig 1 ekiplerinden Paris Saint Germain takımının formasını giyiyor.

Futbol hayatına henüz küçük yaşlardayken başlayan Ben Arfa, henüz 6 yaşındayken Olimpique Lyon'da amatör olarak top koşturmaya başladı. 1993 yılında 2003 yılına kadar Lyon altyapısında top koşturan Ben Arfa, 2004 senesinde profesyonelliğe adım attı ve ilk golünü 2006-2007 döneminde Sedan'a atmayı başardı.

Lyon'da 64 maça çıkan Hatem Ben Arfa, burada çıktığı 64 maçta 7 gol kaydetti. Buradan ise Marsilya'ya transfer olan Ben Arfa, Marsilya'da çıktığı 63 karşılaşmada 9 gol atmayı başardı. 2010-2015 yılları arasında da İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giyen yıldız oyuncu burada çıktığı 76 maçta 13 gol kaydetti. Marsilya'dayken 2014-15 sezonunda Hull City'e kiralanan başarılı oyuncu burzada çıktığı 10 maçta 1, daha sonra gittiği Nice'de 37 maçta 18 gol atma başarısı gösterdi. Yıldız oyuncu milli takım kariyerinde ise çıktığı 13 maçta 2 gol attı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.