FETÖ'nün belediyeleri ele geçirme planındaki pilot il: ADANA

Devam eden FETÖ soruşturmasında örgütün Akdeniz imamı olarak bilinen ve adı açıklanmayan gizli bir tanık, FETÖ'nün büyükşehir belediyelerine sızma ve buraları ele geçirme planlarını anlattı. Tanıt Bulut, ifadesinde örgütün İzmir ve Adana büyükşehir belediyelerini ele geçirme planları olduğunu ve ilk olarak Adana Büyükşehir Belediyesinin ele geçirildiğini söyledi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
FETÖ'nün belediyeleri ele geçirme planındaki pilot il: ADANA

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir kararlılıkla yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tanıklık yapan bir kişinin ifadesi, dehşet verici gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Örgütün belediye ayağına yönelik önemli ifadeler veren ve adı gizli tutulan tanık Bulut, "Himmet adı altında alınan haraçların" kalıcı hale getirilmesi için örgütün İzmir, Adana gibi büyükşehir belediyelerini ele geçirmek için planlar yaptığını ve bunu Adana'da uygulamaya koyduğunu söyledi.

Terör örgütü FETÖ'nün Akdeniz sorumlusu olarak görev aldığı dönemde Adana Büyükşehir Belediyesine daire başkanlarını, şube müdürlerini, genel sekreteri ve yardımcıların, genel müdürleri hatta zabıtalara kadar hemen hemen tüm atamaları kendisinin yaptığını ifade eden Bulut, "Adam memur olmak için 25 bin lira veriyordu. Bu şekilde bir kalemde 20 trilyon kadar bir para himmet alındı. Daha sonra maaşlarını aldıklarında da düzenli olarak himmet veriyorlardı. Adana'da bulunduğumuz dönemde örgüt 1 milyar TL'nin üzerinde para aldı. Bunlar belgeleriyle ortaya koydum. Adana belediyelerin ele geçirilmesi için ilk pilot ildir." sözlerini söyledi.

Öte yandan tanık Bulut, ifadesinin devamında, "İşin hizmet değil de ihanet olduğunu fark ettiğimde, bu oyunun bir parçası olmayalım diye uyarılarda bulundum. Devletimizin sırlarının ifşa etmeye çalışan savcı Özcan Şişman, eşimi alıkoyduğum iddiasıyla hakkımda gözaltı kararı çıkardı. Tutuklandım, adli mahkum olmama rağmen dosyamın üzerine 'PKK' yazılarak hedef gösterildim. Öldürülme tehlikesine karşı bir gece cezaevim değiştirildi." sözlerini söyledi.

İntihar Etti Denilen eski Özel Harekat Daire Başkanı İnfaz Edilmiş

Daha sonra konuşmasına devam eden gizli tanık Bulut, Oktay'ın infaz edilmiş olabileceğini belirterek, "Behçet Oktay örgütün hedefindeydi. Milli duruşu olan vatan sevdalısı bir adamdı. Örgütten bağlarımı kopardıktan sonra kendisiyle iki kez görüşmem oldu. Örgüt doğuda bir kalkışma, halkı tahrik edip hükumeti zaafa uğratma planı yapıyordu. Bunun için özel harekat polislerini halka karşı kullanmayı planlıyordu. Oktay'ın da buna boyun eğmeyeceği biliniyordu. Bunun için infaz edildiği kanaatindeydim. Bilgi sahibi değilim ama örgütün reflekslerini çok iyi biliyorum." iddiasında bulundu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.