Fikri Işık , ABD ve Fransa Savunma Bakanları İle Bir Araya Geldi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, DAEŞ terör örgütüne yönelik mücadele ve Musul ile Suriye'deki gelişmeler hakkında Fransa ve ABD Savunma Bakanları ile bir görüşme yaptı. İşte görüşmenin ayrıntıları.

Yayınlanma:
Fikri Işık , ABD ve Fransa Savunma Bakanları İle Bir Araya Geldi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, DAEŞ'le mücadele kapsamında bazı açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı ve Fransa Savunma Bakanı Jean Le Drian ile bir araya gelen Bakan Işık, terörle mücadele başlığı adı altında bazı görüşmelerde bulundu. Yapılan üçlü görüşmeler sonucunda açıklamalarda bulunan Fikri Işık, terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında temel ülkeler üzerinde mutabık kalındığını belirtti.

Bugün akşam saatlerine doğru başlayan NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesinde ABD ve Fransa Savunma Bakanları ile bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir üçlü toplantı gerçekleştirdi. Diplomatik ve askeri kaynaklar üzerinden alınan son dakika bilgilerine göre, düzenlenen üçlü görüşmede gündemde terör örgütü DAEŞ ile  Musul ve Suriye meseleleri masaya yatırıldı. Operasyonların ve son durumun görüşüldüğü üçlü görüşmede, belirlenen ortak noktalar üzerinde mutabık kalındığı bildirildi.

Türkiye, ABD ve Fransa Savunma Bakanları arasında geçen üçlü görüşmede, gündemin en önemli konu başlığı DAEŞ ile mücadele olduğu bilgisi alındı. Terör örgütü DAEŞ ile mücadelede üç ülke arasında belirlenen temel ilkelere mutabık kalındığı açıklandı. Musul ve Suriye sorunlarının da görüşüldüğü toplantıda taraflar, bu konular üzerindeki temaslara daha da yoğunlaşma kararı aldı.

Yapılan görüşmede Fikri Işık, Musul, Rakka ve Telafer bölgelerinde yakalanan demografik yapının bozulmamasının önemini vurgularken, diğer iki bakan da bu durumu onayladı. Öte yandan taraflar, bu bölgelerin DAEŞ'ten temizlenmesi sonrasında, bölge yönetiminin halk tarafından üstlenmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.