Fındık Üreticilerine Bir Darbe de Rüzgardan: Fındıkta Ciddi Anlamda Dökülme Var

Son günlerde Giresun bölgesinde etkili olan rüzgar, fındık bahçelerini olumsuz etkiliyor. İşte Giresun'da son durum.

Yayınlanma:
Fındık Üreticilerine Bir Darbe de Rüzgardan: Fındıkta Ciddi Anlamda Dökülme Var

Giresun'da etkili olan rüzgar, fındık bahçelerine zarar veriyor. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bölgede dün akşam etkili olan kuvvetli rüzgarın fındığa zarar verdiği yönünde bir açıklama yaptı.

Kuvvetli rüzgar sonrası fındıkta ciddi anlamda dökülme gözlemlendiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Karan, “2017 fındık hasadına daha 3.5 ay gibi bir süre var. Fındıkta doğal afet riskleri devam ediyor. Hava bir sıcak, bir soğuk seyrediyor. Bu da fındık ürününü olumsuz yönde etkiliyor. Giresun'da dün gece etkili olan kuvvetli rüzgar bahçelerde zarara neden oldu” ifadelerini kullandı.

Tarım danışmanları tarafından bahçelerde yapılan ön incelemede 2017 ürününde ciddi anlamda dökülmelerin tespit edildiğini kaydeden Nurittin Karan, “Zararın boyutu resmi mercilerce yapılan incelemenin arından ortaya çıkacaktır. Ancak göründüğü kadarıyla kuvvetli rüzgar fındığa önemli miktarda zarar verdi. Şubat ve Mart ayından fındık rekoltesi belirleyenler bunları da iyi hesap etmeli, rakamı ona göre saptamalı. Her zaman ifade ettiğimiz gibi fındık çuvala girmeden hiç kimse fındığım var demesin ve rekolte hesabı yapmasın” açıklamasında bulundu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.