Fırat Kalkanı Harekatın 2 Türk Askeri Yaralandı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında 2 Türk askeri yaralandı. Yaralanan askerler helikopterle Gaziantep'e götürülerek tedavi altına alındı.

Yayınlanma:
Fırat Kalkanı Harekatın 2 Türk Askeri Yaralandı

Kilis'in karşı bölgesinde bulunan Suriye topraklarında devam eden Fırat Kalkanı Harekatında, bugün düzenlenen operasyonlarda 2 askerimiz yaralandı. Yaralanan iki askerimiz, helikopter ile Gaziantep'e getirilerek tedavi altına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında 89 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli 2 Türk askeri, akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yaralandı. Yaralı Türk askerleri ambulanslarla sınır hattına ulaştırıldı ve buradan helikopterle Gaziantep'e getirildi. Burada ambulanslara taşınan yaralı askerler, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Fırat Kalkanında Son Durum

Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bilgi verildi. İşte yapılan o açıklama:

"Karadağ sektöründe; karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile muhalif unsurların, planlı bölgelerin ele geçirilmesine yönelik ileri harekatı devam etmektedir. Gün içerisindeki çatışmalarda 9 muhalif yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, 214 meskun mahalde yaklaşık 1780 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 79 DEAŞ hedefine 311 fırtına, 60 çok namlulu roketatar ve 85 tank atışı, 5 PYD/PKK hedefine 29 fırtına atışı yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta-kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bzaghah, Al Bab kuzeyi, Kabbasin ve Suflaniyah'da tespit edilen hedeflere hava harekatı icra edilerek, DEAŞ unsurlarının karargah olarak kullandığı 4 bina imha edilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 26 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve 1662 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.