Fırat Kalkanı Şehitleri Zafer Er , Melih Özcan ve Erdal Bolat Son Yolculuklarına Uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatı'nda önceki gün meydana gelen saldırıda şehit olan 3 asker, memleketlerinde düzenlenen cenaze törenleri ile toprağa verildi.

Yayınlanma:
Fırat Kalkanı Şehitleri Zafer Er , Melih Özcan ve Erdal Bolat Son Yolculuklarına Uğurlandı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda önceki gün gerçekleşen saldırıda şehit olan 3 kahraman askerimiz, Üsteğmen Zafer Er Ankara'da, Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Melih Özcan Eskişehir'de, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş 25 yaşındaki Erdal Bolat ise Samsun'da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara

Ahmet Hamdi Akseki Camisinde düzenlenen törene, şehit Üsteğmen Zafer Er'in yakınları ile Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kuvvet komutanları ve milletvekilleri katıldı. Cenaze namazında şehidin şehidin astsubay kardeşi Murat Er de Orgeneral Akar'ın yanında saf tuttu. Tören sırasında gözyaşlarına hakim olamayan şehidin kardeşi astsubay Er'i Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, güçlükle ayakta durabilen anne Hatice Er'i ise yakınları ve askerler teselli etmeye çalıştı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra top arabasına konuldu. Şehit Üsteğmen Zafer Er'in naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere Cebeci Şehitliği'ne götürüldü.

Eskişehir

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatında hava saldırısında şehit olan evli 2 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan'ın cenazesi dün akşam askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na getirildi. Şehidin cenazesi bugün öğleyin eski Hava Hastanesi olan Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Hizmet Binası morgundan alınarak törenin yapılacağı Reşadiye Camii'ne götürüldü.

Cenaze törenine Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Korgeneral İsmail Güneykaya, şehidin babası Mehmet Özcan, annesi Melek Özcan, kardeşleri Merve, Fatma ve Ramazan Özcan, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Şehidin eşi 21 yaşındaki Ayşe Özcan, çocukları 16 aylık Melek Nur ve 15 günlük Mehmet'le birlikte törenin yapıldığı caminin yanına araçla getirildi. Şehit eşi ve çocukları, tören süresince araç içerisinde kaldı.

Samsun

Suriye'nin El Bab bölgesinde, Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat için memleketi Samsun’un Alaçam İlçesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Durmuş ve Döne Bolat çiftinin 4 çocuğudan ikincisi ve bekar olan şehit Bolat için düzenlenen tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekletiridi. Törene Uluştarma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, şehidin yakınları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Şehidin babası Durmuş Bolat, metanetini korurken şehit annesi Döndü Bolat oğlu için gözyaşı döktü. En son 4 ay önce Kadıköy Mahallesi’ndeki baba evine gelen şehit Bolat için Cuma namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Ardından top arabasında ilçe merkezinde kortej eşliğinde taşındı. Şehit Bolat’ın cenazesi gözyaşları arasında Kadıköy Mahellesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.