Fitch ve MB Açıklamaları Öncesi Döviz Kuru ve Altın Yükselişe Geçti | SON DAKİKA

Küresel piyasalarda yükseliş içinde olan döviz kuru, Türkiye'de de yaşanan politik gelişmeler ile birlikte yüksek seviyede seyretmeye devam ediyor. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Fitch ve MB Açıklamaları Öncesi Döviz Kuru ve Altın Yükselişe Geçti | SON DAKİKA

Son günlerde küresel piyasalarda değer kazanan döviz kurları, Türkiye'de de ciddi bir yükselişe geçti.

Son dönemde yaşanan politik gerginlikler, anayasa görüşmeleri ve başkanlık sistemi tartışmaları ile dolar ve euro yükselişe geçerken, kredi derecelendirme şirketi Fitch'in not kararı ve Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun da faiz kararını açıklayacağı hafta öncesinde diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden "negatif ayrışan" lira karşısında yüksek düzeylerini koruyor.

Fitch'in resmi Twitter hesabı üzerinden, "Türkiye'de politik risklerin ekonomik performansı ve bankaların aktif kalitesini zayıflatabileceği" uyarısını yapmasından sonra yükselişe geçen dolar, ABD'de Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturacağı haftanın son gününe 3.81 liranın, euro da 4.06 liranın üzerinde başladı.

Dolar karşısında yılbaşından bu yana yüzde 8'in üzerinde gerileyen lira, gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en kötü performansı gösteren para birimi olmayı sürdürüyor.

Altın Fiyatları

Politik gelişmeler ve kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamaları beklenirken altın fiyatları da yüksek seviyesini koruyor. Gram altın 147 lira seviyesinden işlem görürken çeyrek altın 236 liraya alınıp 242 liraya satışa sunulmakta, yarım altın alış fiyatı 472 liraya alınıp 483 liraya satılmakta Cumhuriyet altını ise 977 liraya alınıp 991 liraya satılmaktadır.

Fitch'in ve Merkez Bankasının açıklamaları sonrası döviz ve altın piyasasının hangi yönde seyredeceği ise merak konusu.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.