Gazeteci Ahmet Şık Tutuklandı (Mahkeme Kararı ve Ahmet Şık'ın Savunması)

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan Gazeteci Ahmet Şık, terör örgütü propagandası yapmak suçlamasından tutuklandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Gazeteci Ahmet Şık Tutuklandı (Mahkeme Kararı ve Ahmet Şık'ın Savunması)

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda attığı tweet ve yazılarla ilgili hakkında gözaltı kararı verilen ve geçtiğimiz gün gözaltına alınan Gazeteci Ahmet Şık, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gazeteci Ahmet Şık, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan dolayı tutuklandı.

Savcı tarafından hakkında tutuklanması talep ettiği Gazeteci Ahmet Şık, Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulandı. Mahkeme, sorgu işlemi yaklaşık iki saat süren Şık'ın "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Mahkemenin Ahmet Şık Hakkında Kararı

Mahkeme kararında, şüpheli bir gazeteci ise de basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin sınırları olup 5187 sayılı Basın Kanun'nun 11. maddesinde cezai sorumluluğunun düzenlendiği, şüphelinin paylaşım ve yazılarının hem basılı eserler yoluyla, hem de internet ortamında yapmış olduğu belirtildi.

Örgüt Propagandaları Yönünde Paylaşımlar

Kararda, "Şüphelinin PKK ve FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü'nün propagandası niteliğindeki açıklamalarının, iki örgütün birbirinden farklı olması nedeniyle çelişki gibi görülse bile 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki soruşturmalar ve kamuoyuna yansıyan bilgiler gözetildiğinde dış destekli bu örgütlerin birbiriyle darbe sürecinde ve sonrasında koordineli olarak hareket ettiklerinin ortaya çıktığı, bu nedenle şüphelinin her iki örgütün propagandası niteliğindeki açıklamalarının bir çelişki teşkil etmediği ve aynı amaca hizmet ettiği" ifadelerine yer verildi.

Savunmasında Devleti Suçladı

"Şüphelinin savunmasında devleti ve devlet yetkililerini suçlayıcı nitelikte açıklamalarına devam ettiği" de belirtilen kararda, "kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delillerin bulunduğu, atılı suç, öngörülen ceza miktarı, suçun basın yoluyla işlenmiş bulunması, şüphelinin herhangi bir pişmanlık göstermeyip sorgu sırasında da söz konusu terör örgütlerinin üyelerinin açıklamaları ile aynı mahiyette açıklamalarda bulunmuş olması" dikkate alınarak tutuklanmasına karar verildiği belirtildi.

5haber.com   | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.