Genel Sağlık Sigortası Borcu Olanlar Dikkat

Genel Sağlık Sigortası Borcu olanlar dikkat!! Bu haber sizi ilgilendiriyor. Borçlar silinecek mi? Kimlerin borcu silinecek? Yeni yönetmelik nasıl işleyecek? İl Müdürü açıkladı. Detaylar haberimizde..

Yayınlanma:
Genel Sağlık Sigortası Borcu Olanlar Dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürlüğünden Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara müjde geldi. Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel,

“Gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası(GSS) prim borçlarının 25 yaşına kadar olan kısmının tamamını siliyoruz. Yönetmelikte yapılan çalışmalarının tamamlanmasından sonra yaklaşık olarak 3,5 milyon gencimizin tahmini olarak 4 milyar TL borcunu tamamen sileceğiz” dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyen SGK Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, basın toplantısında şu açıklamaları yaptı:

“Liselerde öğrenim gören gençlerimize, öğrenimlerini devam ettirmeleri ve onlara bakmakla yükümlü sigortalı velileri olmak şartıyla 20 yaşına kadar Sosyal Güvenlik Haklarından ücretsiz olarak faydalanmaları hakkı tanınmaktaydı. Kanunlarda yapılan düzenlemelerle gençlerimize, kendilerine bakmakla yükümlü sigortalı velileri olduğuna bakılmaksızın erken mezun olmaları durumunda 20 yaşını doldurmuş olmamaları kaydıyla ilave olarak 2 yıl daha Sosyal Güvenlik Hakkı getirildi. Örnek verecek olursak genç vatandaşımız 17 yaşında liseden mezun olursa 19 yaşına, 18 yaşında mezun olursa 20 yaşına kadar Sosyal Güvenlik Haklarından faydalanabilecek” dedi.

Daha önce de buna benzer bir uygulamada da üniversitelerde öğrenim görmekte olan genç öğrencilerimize, öğrenimleri devam etmek kaydıyla ve kendilerine bakmakla yükümlü olan sigortalı velileri olmak koşuluyla 25 yaş sınırına kadar sosyal güvenlik haklarından faydalanıyordu. Yapılan düzenleme ile gençlerimize, kendilerine bakmakla yükümlü olan sigortalı velileri olup olmadığına bakılmadan, erken mezun olmaları durumunda 25 yaşını geçmemek koşuluyla ilave olarak iki yıl daha sosyal güvenlik hakkı getirildi. Örnek verecek olursak, bir gencimiz Üniversiteden 23 yaşında mezun olursa 25 yaşına kadar, 22 yaşında mezun olursa 24 yaşına kadar sosyal güvenlik haklarından faydalanabilecek. Gençlerimize sunulan kolaylıklar bunlarla sınırlı kalmadı.

Tüm gençlerimizin 25 yaşına kadar olan genel sağlık sigortası prim borçlarının tamamını siliyoruz. Yönetmelik çalışmalarımızın tamamladıktan sonra, yaklaşık olarak 3,5 milyon gencimizin tahmini 4 milyar TL borcunu tek kalemde siliyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak özellikle Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında geleceğimizin teminatı olan gençlerimize müjdeler vermekten son derece mutluyuz" dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.