George Michael 53 Yaşında Hayatını Kaybetti-George Michael Kimdir? (Ödülleri, Şarkıları,..)

Ünlü şarkıcı George Mchael, İngiltere'nin Oxfordshire bölgesinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. İşte George Michael'in başarı dolu hayatı.

Yayınlanma:
George Michael 53 Yaşında Hayatını Kaybetti-George Michael Kimdir? (Ödülleri, Şarkıları,..)

Müzik dünyasına acı haber İngiltere'den geldi.

George Michael'ın menajeri, ünlü şarkıcının geçtiğimiz pazar günü İngiltere'nin Oxfordshire bölgesinde bulunan evinde evinde hayatını kaybettiğini kamuoyu ile paylaştı..

Ünlü sanatçının menajeri Michael Lippman, George Michel'in ölümün doğal olarak gerçekleştiğini ve sebebinin ise kalp yetmezliği olduğunu duyurdu.

25 Haziran 1963'te doğan İngiliz şarkıcı ve söz yazarı George Michael'ın asıl adı Georgios Kyriacos Panayiotou'ydu.

George Michael, 1980'li yıllarda Wham! grubuyla ün kazandı.

Pop müzik tarihindeki en iyi ve en ünlü şarkıcılardan biri olan George Michael'ın siyasi görüşlerini açıklaması ve yardım çalışmaları ile de ilgi odağı olmuştu.

Ünlü sanatçı kariyeri boyunca sayısız rekor ve başarıya imza atmış, başta Grammy ve BRIT ödülleri olmak üzere birçok ödül almış, piyasaya sürdüğü yapımlarla 100 milyonu aşkın satış başarısı elde etmiştir. Michael, kariyeri boyunca "Last Christmas", "Faith", "Freedom", "Jesus to a Child", "Father Figure", "Kissing a Fool" ve dünya çapında yedi milyon satan "Careless Whisper" gibi birçok önemli ve ünlü şarkıları kaleme almış, bestelemiş ve yorumlamıştır. Albümlerinden ikisi "Ölmeden Önce Dinlenmesi Gereken 1001 Albüm" isimli kitapta kendisine yer bulmuştur. Michael'in tüm orijinal albüm çalışmaları İngiltere'de bir numaraya kadar yükselmiştir ve tüm şarkıları Top 40 listesinde yer almıştır.

Gündem haberlerinden, gelişmelerden, son dakika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.