Google DevFest Season 2016 Adana - DevFest Nedir?

Bilişim sektörünü bir araya getirmek için başta Google tarafından düzenlenen ve daha sonrasında GDH'lere bırakılan organizasyonlar ülkemizde 13 şehirde düzenlenmektedir. İşte organizasyonun içeriği ve Adana'da yapılacak etkinlikler ile etkinlik bilgileri.

Yayınlanma:
Google DevFest Season 2016 Adana - DevFest Nedir?

DevFest, Google tarafından bilişim sektörünü bir araya getirmek üzere her yıl düzenlenen konferanslardır.2011 itibariyle bu konferansların organizasyonu GDG’lere bırakılmış ve Google her türlü desteği vererek organizasyon bünyesinde yer almaya devam etmiştir. Türkiye’de DevFest sezonu 2013 yılında düzenlenen “İstanbul DevFest” ile açılmıştır.Etkinlik Google'ın desteğiyle ve çeşitli şirketlerin sponsorluğuyla gerçekleştiriliyor. Görevlilerin tamamı gönüllü kişilerden oluşuyor ve etkinlikler sürekli farklı konular üzerine şekillenebiliyor. Tüm dünyada 350'nin üzerinde şehirde geçekleştirilen Google'ın bu konferansında birbirinden uzman konuşmacılar yer aldığı gibi aynı zamanda kaliteli Workshop'lar ve eğlenceli etkinlikler düzenleniyor.

Google Developer Groups(GDG) Nedir ?

Google Developer Groups(Google Geliştirici Grupları) 103 ülkede 569 şehirde aktif olarak görev yapan geliştirici topluluklarıdır. Ülkemizde 13 şehirde aktif durumunda GDG bulunmakta ve bunlar; GDG Adana, GDG Ankara, GDG Düzce, GDG Edirne, GDG Eskişehir, GDG Istanbul, GDG Izmir, GDG Kocaeli, GDG Konya, GDG Kütahya, GDG Sivas, GDG Tekirdağ, GDG Trabzon gruplarıdır. Ekip oluşturulan veya hazırlık sürecinde olan şehirler ise şu şekilde; Kayseri, Bursa, Edirne, Trabzon, Kocaeli. Önümüzdeki aylarda bu şehirlerde bulunan gruplar da aktif olarak görevlerine başlayacaktır. Son 6 ayda dünya genelinde GDG’ler tarafından düzenlenen 3529 etkinlik bulunmakta.

GDG’ye katılım açık şekildedir. İsteyen herkes bulunduğu şehirdeki GDG’ye katılıp, deneyimlerini paylaşabilir veya gruptaki diğer üyelerin deneyimlerinden faydalanabilir. Deneyim kazanmanın yanında ortak ilgi alanımızdaki insanlar ile güzel dostluklar kazanmak için de elverişli ortam oluyor. Tüm bunlar gerçekleşirken gerçekleştirilen etkinlikler yerel topluluklar için olduğu kadar global etkinliklerde düzenlenmekte. GDG DevFest Istanbul ve Android Developer Days uluslararası geliştirici kitlesi için ülkemizde düzenenlen en büyük etkinlikler.

DevFest Season 2016 Adana

Etkinliğe katılım ücretizdir, kayıt zorunludur.

Kayıt adresi: "https://adanadevfest16.eventbrite.com/"

Sosyal Medya Adresleri "https://www.facebook.com/gdgadana"

Google Sayfası: "https://developers.google.com/groups/?hl=tr

"

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.