Gözaltına Alınan HDP Milletvekili Pervin Buldan Serbest Bırakıldı

Bu sabah evinde gözaltına alınan HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan serbest bırakıldı. Buldan, Adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yayınlanma:
Gözaltına Alınan HDP Milletvekili Pervin Buldan Serbest Bırakıldı

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, bugün sabah saatlerinde İstanbul'da bulunan evinde gözaltına alınmıştı.

HDP Genel Merkezi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada "TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan bu sabah İstanbul'da evinden hukuksuzca gözaltına alınmıştır" denildi.

Pervin Buldan Serbest Bırakıldı

HDP Genel Merkezi, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın gözaltına alınmasının ardından, serbest bırakıldığını duyurdu. HDP Basın Bürosu'ndan bu sabah saat 09:12'de yapılan yazılı açıklamayla, Pervin Buldan'ın İstanbul'daki evinden gözaltına alındığı bildirilerek, "TBMM Başkanvekili, İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan, bu sabah İstanbul'da evinden hukuksuzca gözaltına alınmıştır" denilmişti. HDP'den saat 10:43'te ikinci bir açıklama yapılarak, Buldan'ın serbest bırakıldığı duyuruldu. HDP Basın Bürosu'ndan yapılan ikinci açıklamada ise "Bu sabah İstanbul'daki evinden hukuksuzca gözaltına alınan TBMM Başkanvekili, İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan, bırakıldı" denildi.

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Bakırköy Adalet Sarayı çıkışında açıklama yaptı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, politika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, Türkiye haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.