Gözaltına Alınan HDP'li Vekil Nimetullah Erdoğmuş Serbest Bırakıldı

Önceki akşam Ankara'da gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, serbest bırakıldı.

Yayınlanma:
Gözaltına Alınan HDP'li Vekil Nimetullah Erdoğmuş Serbest Bırakıldı

Gözaltına alınan HDP'li Vekil serbest bırakıldı.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan bir dava nedeniyle hakkında zorla getirilme kararı bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimettullah Erdoğmuş, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da Mart 2016'da katıldığı Cuma Namazı sonrası yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 'Terör Örgütü Propaganda'sı yapmak suçlamasıyla dava açılan HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, zorla getirilme kararı nedeniyle, Ankara'daki evinde dün akşam gözaltın alındı. Geceyi emniyette geçiren Erdoğmuş, sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirildi. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan Erdoğmuş, "Ben 7 yaşından beri Cuma Namazı kılan birisiyim. İddianamede Cuma Namazı ile ilgili sözde Cuma Namazı denmesini kabul etmiyorum. Böyle bir ibarenin konulması vebaldir. Ayrıca konuşmamın içerisinde sulha, barışı acil çağrı var. Bu çağrının suç olarak nitelendirilmesi hukuka aykırıdır. Atılı suçtan beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.

Alınan ifadenin Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar veren mahkeme, Erdoğmuş'u serbest bıraktı.

Öte yandan duruşmayı HDP Milletvekili Mithat Sancar ile bazı HDP yöneticileri de izledi.

HDP Binasına Silahlı Saldırı Olmuştu

Halkların Demokratik Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi binasına pompalı tüfekle ateş açan kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

HDP Genel Merkezi'nin önüne saat 23.00 sıralarında gelen A.T.G isimli kişi, yanında getirdiği pompalı tüfekle binaya 4 el ateş açtı. Silahtan çıkan saçmalar binanın duvarlarına ve camlarına isabet ederken, şüpheli bölgedeki polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şüpheli A.T.G., sorgulanmak üzerere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HDP'den, genel merkeze yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "A.T.G. isimli bir saldırgan, ticari bir taksi ile genel merkezimizin önüne gelmiş, araçtan inip kapının önüne geldiğinde montunun içerisinden pompalı tüfeğini çıkarıp 4 el ateş etmiştir. Daha sonra tüfeğini yere atıp ellerini kaldırarak polise teslim olmuştur. Yaralananın olmadığı saldırıda, Genel Merkez binamız hafif zarar görmüştür" denildi.

Saldırının kınandığı açıklamada ayrıca, "Ne bu saldırılar, ne de algı operasyonları bizleri demokratik siyaset yolumuzdan, bu konudaki kararlı ve ilkeli tutumumuzdan vazgeçiremeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, güvenlik haberlerinden, politika haberlerinden, dünya haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.