Gözaltına Alınan Van Belediye Başkanının Yerine Vali İbrahim Taşyapan Atandı

Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen talimatla Van Belediye Başkanı Bekir Kaya hakkında gözaltı kararı verildi. Bekir Kaya'nın gözaltına alınmasının ardından ise Belediye Başkan Vekilliğine Van Valisi atandı. İşte detaylar

Yayınlanma:
Gözaltına Alınan Van Belediye Başkanının Yerine Vali İbrahim Taşyapan Atandı

Önceki gün Siirt ve Tunceli Belediye Başkanlarının gözaltına alınmasından sonra bugün de Van Belediye Başkanı gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün sabah saatlerinde polis önce Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın Halilağa Mahallesi'nde bulunan evine geldi. Evde arama yapıp burada kimseyi bulamayan polisler aramayı tamamlayıp Van Büyükşehir Belediyesi binasına doğru geçti. Belediye Başkanı Kaya da avukatı ile birlikte aramaların yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ndeki makamına geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis makam odasında arama yaptıktan sonra Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı gözaltına aldı.

Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kaya'nın sorgusu devam ediyor.

Van Belediye Başkanlığına Van Valisi İbrahim Taşyapan Atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yerine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden görevlendirmeye ilişkin yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nca, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya görevinden uzaklaştırılmış olup; Van Valisi İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir" denildi.

Siirt ve Tunceli Belediye Başkanları da Gözaltına Alınmıştı

Önceki gün ise Siirt ve Tunceli Cumhuriyet Savcılıklarından verilen talimatla bu illerin Belediye Başkanlaır gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Gündem haberlerinden gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Van

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.