Gülnara Kerimov Öldürüldü Mü? Gülnara Kerimov Kimdir?

Özbekistan eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un en büyük kızı Gülnara Kerimov hakkında öldürüldüğü iddiaları ortaya çıktı. İşte yapılan son açıklamalar ve Kerimov'un hayatı.

Yayınlanma:
Gülnara Kerimov Öldürüldü Mü? Gülnara Kerimov Kimdir?

Eylül ayında hayatını kaybeden Özbekistan eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un uzun zamandır ortalıkta görünmeyen kızı Gülnara Kerimova'nın hayatını kaybettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İslam Kerimov'un en büyük kızı olan Gülnara Kerimov'un zehirlenerek öldürüldüğü aynı kaynak tarafından iddia edilmişti.

Orta Asya bölgelerinden aldığı istihbaratlarla tanınan haber sitesi 'Tsentr-1' internet sitesinde yer alan ve Özbek Ulusal güvenlik görevlisine dayandırılan haberde Gülnara Kerimov'un zehirlenerek öldürüldüğü ve 5 Kasım günü Özbekistan'ın başkentinde toprağa verildiği belirtildi.

Söz konusu kaynak, Kerimova'nın defin sürecine bizzat şahit olduğunu iddia ederken bir aile ferdi de Rus haber ajansı RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, Kerimova ile ilgili iddiaları yalan olduğunu açıkladı.

Gülnara Kerimov Kimdir?

Bir internet sitesi tarafında öldürüldüğü ancak aile bireyleri tarafından yaşadığı belirtilen Gülnara Kerimov 8 Temmuz 1972 yılında Fergana'da dünyaya geldi. Moda tasarımcısı, iş kadını, şarkıcı, siyasetçi ve diplomat olan Gülnara Kerimov, Eylül ayında vefat eden Özbekistan eski Cumhurbaşknaı İslam Kerimov'un en büyük kızıdır. Öteyandan Kerimov, Karimova Kültür Forumu ve Mütevelli Özbekistan Vakfı Yönetim Kurulu Sanatlar kurucusu ve başkanlığı görevini yürütüyor.

2015 senesinde, Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi tarafından yapılan soruşturmada Gülnara Kerimova'nın, Özbek pazarından pay isteyen İskandinav ve Rus telekom şirketlerinden 1 milyar dolar civarı bir rüşvet aldığını bildirilmiştir. Kerimova, yanlış bir şey yapmadığını iddia etse de, yolsuzluk suçlamalarıyla Özbekistan'da soruşturma altındadır

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.