Hababam Sınıfı Uyanıyor'daki Kaçış Planı sahnesinin sırrı ortaya çıktı

Hababam Sınıfı Uyanıyor'daki efsane Kaçış Planı sahnesindeki krokiyi çizen kişinin kim olduğu ortaya çıktı. İşte krokiyi çizen kişi.

Yayınlanma:
Hababam Sınıfı Uyanıyor'daki Kaçış Planı sahnesinin sırrı ortaya çıktı

Türk sinema tarihinin efsane film serisi Hababam Sınıfı serisinin Hababam Sınıfı Uyanıyor filminde görülen ve unutulmaz sahneler arasında olan kaçış planı sahnesinin sırrı ortaya çıktı.

Hababam Sınıfı Uyanıyor filminde Güdük Necmi (Halit Akçatepe) ile İnek Şaban (Kemal Sunal) karakterlerinin tahtada anlattığı ve Hababam Sınıfı'nın okuldan kaçmak için yaptığı kaçış planında tahtaya tebeşirle okulun krokisinin çizildiği görülüyor. Adile Sultan Kasrı adlı kroki ile okuldan kaçacak olan Hababam Sınıfı, Müdür Muavini Kel Mahmut'a (Münir Özkul) yakalanmamak için bunu sınıfta görüşürler.

İşte tam da bu sahnede tahta da kaçış planının krokisi görülmektedir. Mükemmel şekilde tebeşirle tahtaya çizildiği görülen kaçış planını tahtaya çizen kişinin filmde de Dilaver adıyla rol alan ve asıl mesleği mühendislik olan Dilaver Gür olduğu ortaya çıktı.

İşte O Sahne ve Krokiyi Çizen Dilaver Gür

Aslen Malatyalı olan ve İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde mühendislik okuduğu sırada Hababam Sınıfı filminde oynamaya başlayan Dilaver Gür, serinin 3. filmi olan “Hababam Sınıfı Uyanıyor”da yönetmen Ertem Eğilmez’in isteği üzerine kaçış planını tahtaya kendisinin çizdiğini söyledi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.