Hafız Selman Okumuş Dünya Birincisi Oldu

Kutsal toprakların bulunduğu Suudi Arabistan’da gerçekleştirilen Kur-an’ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Türk hafız Selman Okumuş birinci oldu.

Yayınlanma:
Hafız Selman Okumuş Dünya Birincisi Oldu

Suudi Kral Selman Bin Abdulaziz tarafından davet edilen ve kutsal topraklara gelen hacılar arasında gerçekleştirilen Kur-an’ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında Selman Okumuş birinci oldu. Yarışmada birinciliğe ulaşan Türk Hafız Selman Okumuş bu klasmanda dünya birinciliğini tekrar yakaladı.

Suudi Kral Selman Bin Abdulaziz tarafından davet edilen ve hac ibadetlerini yapmak için kutsal topraklara gelen bin 450 kişi arasından seçilen 5 hafız, Kur-an’ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında birinci olmak için ter döktü. Yarışmada Fatiha Suresi ile Bakara Suresi’nin ilk ayetleri, hafızlar tarafından okundu. Hafızlar bu Sureleri yaklaşık olarak 100 jüri üyesi karşısında okudu ve en iyi performanslarını sergilemeye çalıştı.

Hafızların performanslarını sergilemesinin ardından ise jüri üyeleri değerlendirmelerinde bulundu ve Türk Hafız Selman Okumuş’u birinciliğe layık gördü.

Selman Okumuş Kimdir?

Dünya birincisi Türk Hafız Selman Okumuş 23 Mart 1977 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Babasının Hafız İmam Hüsnü Bey, annesinin ise Hafıze Zeynep Hanım’dır. Aynı annesi ve babası gibi hafız olan Selman Okumuş, ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi.

Hafız Selman Okumuş’un Başarıları

Hafız Selman Okumuş’un başarı dolu bir hayatı olduğu göze çarpıyor. Okumuş, 1994 yılında Mısır'da, Ezbere Kur-an'ı Kerim Okuma Dünya Altıncısı oldu. 1995 yılında ise Türkiye'de, Ezbere Kur-an'ı Kerim Okuma Yarışmasından Birinci Olarak Ayrıldı. 1955 senesinde Suudi Arabistan’da düzenlenen Ezbere Kur-an’ı Kerim Okuma Dünya beşincisi oldu ve Kabe’nin altın kapısından içeri girerek namaz kılmış ve Recep Tayyip Erdoğan’ın tebrik mektubunu almıştır. 2000’li yılların başlarında Türkiye ve Hırvatistan’da düzenlenen Ezbere Kur-an’ı Kerim Okuma birincilikleri vardır.

Gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.