Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Mülakatı Nasıl Olacak?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er mülakatları önümüzdeki günlerde yapılmaya başlanacak. İşte mülakatlar hakkında bilgi ve ilgili alıma ilişkin kılavuz.

Yayınlanma:
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Mülakatı Nasıl Olacak?

Başvuruları geçtiğimiz yıl alınan Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımına ait sonuçlar geçtiğimiz gün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından başvuruda bulunan binlerce aday, önümüzdeki günlerde ön sağlık, fiziki yeterlilik ve sözlü sınava girecek.

www.tekok.edu.tr adresi üzerinden yapılan açıklama ile sınava çağrılan adaylar, belirtilen tarlhlerte, belirtilen yerde olmaları gerekmektedir. Kendilerine verilen mülakat tarihinde verilen adreste olmayan adaylar sınava katılmamış sayılacak ve başvuruları iptal edilecek.

Sınava gelen adayların, ilk olarak getirdikleri evraklar kontrol edilecek ve evrakların tam olup olmadığı belirlenecek. Daha sonrasında ön sağlık muayenesine girecek olan adayların burada boy-kilo ölçümleri, renk körlüğü, şaşılık, ağız ve diş yapısı, ameliyat ve cilt bozuklukları, yanık izleri olup olmadığı, Türkçe'yi düzgün konuşup konuşmadığı ve fiziki yeterlilik sınavına engel teşkil edecek bir durumunun olup olmadığı belirlenir.

Bunun ardından fiziki yeterlilik ve dayanıklılık testine girecek olan adaylar, ekte verilen kılavuzda yer alan tablodaki değerlere göre puan verilerek şınav, mekik ve 400 metre koşu branşlarında ter dökecek.

Not: Fiziki yeterlilik sınavı için adayların, yanlarında şort, eşofman ve spor ayakkabı getirmeleri gerekmektedir.

Son olarak karar mülakatına girecek olan adaylara burada, çeşitli teknikler uygulanacak ve adayın davranışı, konuşması, bir konuyu kavrayarak ifade etmesi özelliklerine bakılacak. Mülakatta 100 üzerinden 50 ve yuları puan alan adaylar, hastanelere sevk edilecek ve 'sözleşmeli er olur' kararlı sağlık raporu alacak.

Sınavların tamamlanmasının ardından ise seçim aşamalarına katılan adaylar arasından asil ve yedek listesi açıklanacak bu listeye göre belirlenen adaylar, belirtilen tarih ve yerde eğitim almak için hazır bulunacaklardır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Kılavuzu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.