Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subay ve Astsubay Alımına Kimler Başvurabilir?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere muvazzaf subay ve astsubay alımı için başvuru şartları ve detayları haberimizin devamında.

Yayınlanma:
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subay ve Astsubay Alımına Kimler Başvurabilir?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere Muvazzaf subay ve astsubay alımı yapılacaktır.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından önceki gün yapılan açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki FETÖ yapılanmasına bağlı oldukları tespit edilen ve bu kapsamda da ihraç edilen askerlerin yerine yeni alımlar olacağı belirtildi.

Bu açıklamanın ardından Milli Savunma Bakanlığı, ilgili kuvvet komutanlıklarında istihdam edilmek üzere muvazzaf subay ve astsubay alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda ise Hava Kuvvetleri Komutanlığında istihdam edilmek üzere alınacak subay ve astsubaylar için başvuruların alınmaya başladığı belirtildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Subay ve Astsubay Başvuru Şartları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı subay ve astsubay alımına başvuruda adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak ve herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmaması, ilgili kanunda yer alan suçlamalardan sicil kaydının bulunmaması, Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun

ilişiği kesilmemiş olması, Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olması, Yapılacak olan sınavlarda başarılı olması, Öğrenimini kendi adına yapmış olmak veya herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmaması, Bakanlar Kurulu kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş FETÖ/PDY, PKK ve DAİŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile kendisi, eşi, çocuğu, annesi, babası, kardeşlerinin herhangi bir irtibatı olmaması şartları taşıması gerektiği duyuruldu.

Subay Alımı Özel Şartları

En az 4 yıllık eğitim veren lisans programlarından mezun olan ve geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS), Eğitim Uzmanı ihtisası için “KPSSP10 Lisans Puanı”ndan en az 60 ve üstü almak, İngilizce Öğretmenliği ihtisası için “KPSSP121 Lisans Puanı”ndan en az 60 ve üstü almak ve Eğitim Uzmanı, İngilizce Öğretmenliği ihtisasları haricindeki sınıf/ihtisaslarda “KPSSP3 Lisans Puanı”ndan en az 60 ve üstü almak şartı aranmaktadır.

Astsubay Alımına Kimler Başvurabilir?

Ön lisans mezunları için geçerli (en son yapılan) Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP93 puan türünden en az 60, lisans mezunları için geçerli (en son yapılan) Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP3 puan türüne göre en az 60 ve üzeri almış olması şartı aranmaktadır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Hava Kuvvetleri Komutanlığı muvazzaf subay ve astsubay alımına başvuruda bulunacak olan adaylar Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde bulunan ön başvuru formunu 17 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında doldurarak online olarak başvurularını yapabilriler.

İlgili alımların tüm detayları için Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan başvru formunu inceleyebilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.