HDP'li Vekillerin Tutuklanması Birçok İlde Protesto Edildi

HDP Eş Başkanları başta olmak üzere 11 Milletvekilinin gözaltına alınarak tutuklanması birçok ilde HDP'liler tarafındna protesto edildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
HDP'li Vekillerin Tutuklanması Birçok İlde Protesto Edildi

Ülke genelinde devam eden terör operasyonlar kapsamında, önceki gün gözaltına alınan HDP'li Milletvekilleri hakkında hukuksal süreç başlatılırken, durumu protesto etmek için birçok ilde halk sokaklara dökülerek eylem yaptı.

İzmir , Çorlu , Diyarbakır , Tunceli ve İstanbul'da Eylem Düzenlendi

Ülke genelinde devam eden terör operasyonları kapsamında, 6-8 Ekim tarihlerinde yaşanan olaylar nedeniyle Savcılığa ifade vermesi için çağrılan, ancak bu çağrıya yanıt vermeyen başta HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ olmak üzere 11 Milletvekili hakkında yakalama kararı alındı. Alınan yakalama kararının ardından ise önceki gece yarısı operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarla 11 Milletvekili, gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere Adliyelere sevk edildi.

Yaşanan bu olayların ardından ise HDP'liler, durumu protesto etmek için gösteri yürüyüşleri düzenlemeye başladı. Gösterilere polisin karşı çıkması ve göstericilerin buna karşılık vermesi sonucu 68'den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyete götürülerek haklarında işlem başlatıldı.

Tunceli'de HDP Milletvekili Ali Can Önlü, Tunceli Belediye Başkanı ve Eş Başkan Nurhayat Altun ile bazı siyasi parti ile Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri, HDP'li Milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etti. Konu ile ilgili HDP Tunceli İl Başkanı Aslan Çağ, "Yaşanan bu durum 90'lı yılların karanlık günlerini aşan bir duruma gelmiştir. Bu durum ülkede demokrasinin az kalmış kırıntılarına vurulmuş bir darbe niteliğindedir. Gün geçmiyor ki kendisine biat etmeyen ve kendisinden olmayan tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi partiler, belediyeler, gençler akademisyenler, gazeteciler kısaca kendisine muhalif olan tüm kesimlere karşı her gün yeni bir operasyon, gözaltı ve tutuklama furyası ile karşılaşıyoruz. Bütün bu gelişmeler AKP ve MHP'nin devlet içindeki pazarlıklarının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır." açıklamalarında bulundu.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.