Hrant Dink Cinayeti Davasına Bakan Hakim Duruşma Sırasında Gözaltına Alındı

İstanbul 14' üncü Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Hrant Din duruşması sırasında bir hakim duruşma sırasında gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Hrant Dink Cinayeti Davasına Bakan Hakim Duruşma Sırasında Gözaltına Alındı

Ogaos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde öldürülmesi ile ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in savunma yaptığı sırada mahkeme başkanı duruşmaya bir anda ara verdi.

Mahkeme Başkanı Duruşmaya Ara Verdi

Bu sırada bu mahkemenin üye hakimlerinden olan ancak bu duruşmada bulunmayan Bünyamin Karakaş'ın polis ekipleri tarafından odasında gözaltına alındığı ortaya çıktı. Üye hakimin odasında ekipler tarafından arama yapıldığı öğrenildi.

192 Hakim ve Savcı'nın 55'i İstanbul'da Görevli

Öte yandan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı verilen 192 hakim ve savcıdan 55'inin İstanbul'daki adliyelerde görev yaptığı ortaya çıktı.

Antalya'da 2 Hakim ve 1 Savcı Gözaltında

Antalya'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında 1'i kadın 2 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, ağır ceza mahkemelerinde görevli 1'i kadın 2 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı. S.D. ve M.P. adlı hakimler ile M.A. adlı savcının, ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldüğü açıklandı.

Hatay'da 10 Hakim ve Savcıya FETÖ'den Gözaltı

Hatay'da FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 10 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 10 hakim ve savcı için gözaltı kararı alınması üzerine harekete geçen Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakim ve savcıları evlerinde gözaltına aldı. 10 hakim ve savcı, Antakya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Tekirdağ'da 8 Hakim ve Savcı FETÖ'den Gözaltına Alındı

Tekirdağ'ın 3 ilçesinde devam eden FETÖ soruşturması kapsamında 2'si kadın, 8 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün gece Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde operasyon düzenledi. Operasyonlarda Çorlu'da 4, Çerkezköy'de 3 ve Saray İlçesi'nde 1 olmak üzere 2'si kadın 8 hakim ve savcı lojmanlarında gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 hakim ve savcı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra soruşturmalarının yürütüleceği Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.