Hrant Dink Ölümünün 10. Yılında Anılıyor (Hrant Dink Suikastı Nasıl Olmuştu?)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 10. yılında düzenlenen anma törenleri ile hatırlandı. Peki Hrant Dink nasıl öldürülmüştü? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Hrant Dink Ölümünün 10. Yılında Anılıyor (Hrant Dink Suikastı Nasıl Olmuştu?)

Hrant Dink, hayatını kaybetmesinin 10. yıl dönümünde anıldı.

Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 10 yıl önce hayatını kaybeden Gazeteci Hrant Dink için anma töreni düzenleniyor. Polis, Halaskargazi Caddesi Harbiye Müzesi önünden Osmanbey yönünü trafiğe kapattı. Mecidiyeköy yönü de aynı şekilde kapatılırken anma etkinliğinin düzenleneceği alana gelenler polis tarafından aranıp gazetenin önüne yönlendiriliyor.

Yoğum Güvenlik Önlemleri

Agos gazetesi önünde yapılacak anma töreni öncesinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Gazetenin bulunduğu cadde, Rumeli Caddesi ve Pangaltı ışıklarından itibaren demir bariyerlerle kapatıldı. Alanda bulunan yayalar da çıkarılarak polis tarafından, eğitimli köpeklerle çevrede ve dükkanlarda güvenlik araması yapıldı, TOMA'lar hazır bekletildi. Diğer taraftan polis özel harekatta alandaki güvenlik önlemlerinde görev alıyor.

Suikast Nasıl Olmuştu?

Agos Gazetesinin Ermeni asıllı genel yayın yönetmeni olan Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde, Ogün Samast adlı silahlı saldırgan tarafından öldürüldü. Daha önceden birçok kez tehditlere maruz kalan Hrant Dink, bundan 10 yıl önce Ogün Samast tarafından Agos'un Halaskargazi Caddesinde bulunan binasının önünde başının arkasına ateş edilerek öldürüldü.

Olay, o günün Türkiye'sinde derin devlet ve milliyetçilik olgularını gündeme taşıdı. Dink'in cenazesinde on binlerce kişi tarafından cinayete tepki olarak atılan "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" sloganı uzun süre tartışıldı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.