HSYK'dan İhraç Edilen 203 Hakim ve Savcının Adı ve Görev Yerleri Açıklandı

OHAL kapsamında alınan karar ile FETÖ ilişkisi tespit edilen 203 Hakim ve Savcı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından ihraç edildi. İşte ihraç edilen isimler ve görev yerleri.

Yayınlanma:
HSYK'dan İhraç Edilen 203 Hakim ve Savcının Adı ve Görev Yerleri Açıklandı

Son dakika açıklaması Resmi Gazete'de yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulundan 203 kişi mesleklerinden ihraç edildi. İşte ihraç edilen isimler ve görev yerleri.

Yayımlanan kararda, devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında aşağıdaki listede adı yer alan kişilerin mesleklerinden ihraç edildiği belirtildi.

15 Temmuz gecesi yaşanan ve ülkemiz adına bir dönüm noktası haline gelen darbe girişimi sonrasında ilan edilen 90 günlük Olağanüstü Hal süresinin sona ermesinden sonra, Bakanlar Kurulu sürenin 90 gün daha uzatılması kararı aldı. Bu kapsamda ise terör örgütü FETÖ'ye yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. FETÖ'nün en ciddi yapılandığı devlet kurumlarından biri de OHAL'in ilan edilmesinden bu yana sıkça telaffuz edilen HSYK. Bu kapsamda yapılan soruşturma ve düzenlenen operasyonlarla aşağıdaki listede isimleri yaza kişilerin FETÖ ile ilişkileri belirlenmiş ve mesleklerinden ihraç edilmişlerdir.

HSYK kararına göre; 149 hakim, 44 Cumhuriyet savcısı, 5 idare mahkemesi üyesi, 2 bölge adliye mahkemesi üyesi ile 1 ağır ceza mahkemesi başkanı, 1 vergi mahkemesi üyesi ve 1 kurul müfettişi olmak üzere toplam 203 kişi meslekten ihraç edildi.

Kararda, daha önce Resmi Gazete'de yayımlanan '667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 3'üncü maddesi uyarınca ismi ekli listede bulunan kişilerin FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatları olduğunun sabit görüldüğü' için meslekten çıkarıldıkları belirtildi.

İşte İhraç Edilen İsimler ve Görev Yerleri

Gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.