İçişleri Bakanlığı 20 Avukat Alımı İçin Sınav İlanı Yayımladı

İçişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 20 Avukat alımı yapacaktır. İşte başvuru şartları ve detaylar.

Yayınlanma:
İçişleri Bakanlığı 20 Avukat Alımı İçin Sınav İlanı Yayımladı

İçişleri Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımladığı ilan ile 20 personel alımı yapacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Hukuk Müşavirliği ve Avukat kadrolarına atama yapmak için 16-20 Ocak tarihlerinde sözlü sınav yapılacağı belirtildi. Yapılan duyuruda; Bakanlık Hukuk Müşavirliği 3, Aydın Valiliği 1, Artvin Valiliği 1, Batman Valiliği 1, Denizli Valiliği 1, Erzincan Valiliği 1, Kayseri Valiliği 1, Kilis Valiliği 1, Kocaeli Valiliği 1, Malatya Valiliği 1, Manisa Valiliği 1, Muğla Valiliği 1, Nevşehir Valiliği 1, Ordu Valiliği 1, Rize Valiliği 1, Sivas Valiliği 1, Tekirdağ Valiliği 1, Tunceli Valiliği 1 olmak üzere toplamda 20 Avcukat alımı olacaktır.

Başvuru Şartları

İlgili personel alımına başvuruda bulunacak olan adaylarda; Hukuk Fakültesinden mezun olmaları, Devlet memurları kanunun 48' inci maddesinde ye alan genel şartları taşıyor olması ve 2016 KPSS P3 puan türünden en az 70 puan ve üzeri almış olması şartı aranmaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili personel alımına başvuruda bulunacak olan adaylar, "www.icisleri.gov.tr" adresinde bulunan “2016 yılı Avukat Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” 05-09 Aralık 2016 tarihleri

arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla eDevlet

şifresi ile erişip elektronik ortamda doldurarak müracaat edebileceklerdir.

Başvuru Esnasında İstenen Evraklar

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak olan personellerin son başvuru tarihi olan 9 Aralık tarihine kadar aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmaları gerekmektedir.

# İş talep formunun imzalanmış ve resim yapıştırılmış çıktısı,

# Diplomanın aslı veya onaylı örneği,

# 3 fotoğraf,

# KPSS sonuç belgesi,

# Özgeçmiş,

# Avukatlık ruhsatnamesinin baro veya noterden onaylı örneği,

# Görev yeri tercih formu

Sonuçlar

İlgili personel alımı için alınan başvurular, KPSS puan sıralamasına göre düzenlenecek ve sonuçlar 26 Aralık tarihinde İçişleri Bakanlığı resmi İnternet sitesinde ilan edilecektir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.