İçişleri Bakanlığı FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C, DEAŞ ve Sol Örgüt Bağlantılı 94 Derneği Kapattı

İçişleri Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında, terör örgütleri ile bağlantısı tespit edilen 20 il genelinde 94 derneğin çalışmalarının durdurulduğunu belirtti. İşte yapılan açıklama.

Yayınlanma:
İçişleri Bakanlığı FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C, DEAŞ ve Sol Örgüt Bağlantılı 94 Derneği Kapattı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Olağanüstü Hal kapsamında 94 derneğin kapatıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, OHAL Kanunu'nun 11. maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 20 il genelinde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 42, PKK/KCK bağlantılı 26, DHKP-C bağlantılı 3, diğer aşırı sol örgütlerle bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 4 olmak üzere 94 derneğin faaliyetleri valilikler tarafından durdurulduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada inceleme, değerlendirme çalışmalarına devam edildiği, terör örgütleri ile irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.

Daha önce, 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK ve 22 Kasım 2016 tarih ve 677 sayılı KHK'lar ile; FETÖ bağlantılı 1108, PKK/KCK bağlantılı 189, DHKP-C bağlantılı 20 ve DEAŞ bağlantılı 8 olmak üzere toplam 1325 dernek kapatılmıştı.

Yapılan açıklamada çalışmaların devam ettiği belirtilirken, örgüt bağlantılı derneklere yönelik çalışmaların titiz bir şekilde devam ettiğinin altı çizildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, politika haberlerinden, terör operasyonlarından, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.