İETT'den Bayan Yolcuları Sevindirecek Yeni Uygulama

İETT'ler artık her gün saat 22.00'dan sonra bayan yolcuları duraklar haricinde istedikleri yerde bırakacak. İşte İETT'nin yeni uygulaması ve bu uygulamaya gelen olumlu tepkiler.

Yayınlanma:
İETT'den Bayan Yolcuları Sevindirecek Yeni Uygulama

İETT'den kadın yolculara özel akşam 22'den sonra güzergah üzerinde durak dışı istediği noktada inme uygulaması getirildi. Getirilen sistem, İETT'nin tüm otobüslerinde uygulamaya kondu. Uygulama kapsamında İETT şoförleri, kadın yolcuları, saat 22.00' dan sonra istedikleri en yakın noktada durarak indirecek. Otobüse binen tüm yolcular, bu uygulamadan oldukça memnun.

Erkeklerin Eğitilmesi Gerekiyor

İETT 'nin 35/C Taksim-Kocamustafapaşa otobüsüne Eminönü'nden binen bayan yolcusu Göksu Bulut, "Uygulama aslında güzel ama biraz düşündüğümüz zaman, çok cinsiyetçi bir uygulama. Saat, 22:00'den sonra erkeklerin kadınlara bir şey yapabilme hakkının olduğunun mesajını veriyor. Kadınların evine yakın bırakılması yerine, erkeklerin eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Sokağın Başında İndirebilir Misiniz?

Kadın yolculardan Çisem Tenekecioğlu, "Valla çok iyi yaptılar. Sağolsunlar, bizde korkarak geçiyoruz. Çoğu yerde de ışık yok lamba takmamışlar bayağı iyi oldu. Biz evimize yakın bir noktada Cerrahpaşa'da ineceğiz" dedi. Tenekecioğlu ineceği sırada otobüs sürücüsüne "sokağın başında indirebilir misiniz?" şeklinde seslenerek istediği yerde duran otobüsten indi.

Belediyelerde Kurallar Topluma Göre Hazırlanmalıdır

Yılmaz Yorulmaz adlı erkek yolcu ise, "Böyle bir uygulamayı istemem. Cinsiyetçi yaklaşımlar böyle pozitif ayrımcılıklarda olsa bir belediyenin kurallarını değiştirmemeli. Belediye kuralları kişilere göre değil, topluma göre hazırlanmalı. Toplum buna uymuyorsa, toplumda gerekli yerler değiştirilmeli" dedi.

Böyle Bir Şeye İhtiyaç Vardı

Kadıköy Esatpaşa Hattında çalışan 10 E nolu İETT otobüsünde yolculuk yapan bir kadın uygulamadan çok memnun kaldığını belirterek, "Çok daha güzel oldu, umarım devamı gelir, etkili olur, böyle bir şeye ihtiyaç görüyordum. Özellikle bir durağın evimize uzak olması çok zor oluyordu." dedi.

Bir başka kadın yolcu da, "Yeni uygulamadan haberim yok, uygulamanın ne olduğunu öğrenmem lazım önce. Böyle bir uyulamaya ihtiyaç duyulması aslında rahatsız edici, ciddi anlamda ihtiyaç duyulması rahatsız edici. Kadını korumaya yönelik böyle bir uygulama yapılacağına, erkekleri bilinçlendirmeye yönelik bir uygulama yapılsa daha iyi olur." şeklinde konuştu.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.