İnternet Erişimi Neden Yavaş , Youtube'ye Neden Giremiyorum?

Türkiye'de birçok bölgede İnternete erişim sıkıntısı yalanıyor. Peki İnternet neden yavaşladı? Youtube'ye erişim neden kısıtlandı? İnternet sıkıntısı ne zaman düzelecek? İşte detaylar.

Yayınlanma:
İnternet Erişimi Neden Yavaş , Youtube'ye Neden Giremiyorum?

İnternet neden yavaş? Facebook neden dondu? Facebook'a neden giremiyorum?

Son günlerde ülkemizin büyük bir bölümünde yaşanan İnternet erişim kısıtlamasının nedeni kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Birçok internet kullanıcısı, İnternet erişiminin neden kısıtlı olduğu, Google, Youtube, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına erişimde neden sıkıntı yaşandığını internet üzerinden araştırmaya başladı.

Başta Youtube olmak üzere, sosyal medya uygulamaları Facebook, Twitter ve Instagram' da görülmekte olan İnternet erişim kısıtlaması ve internetin donması kullanıcılar tarafından tepki ile karşılanıyor. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar ise internette, internetin neden yavaşladığı sorusunun cevabını aramaya başladı.

Erişim sıkıntısının internet arızası olabileceği ya da erişime devlet tarafından bir kısıtlama getirilmiş olması da mümkün olabilir ancak bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak önceki akşam bazı terör örgütü hesapları üzerinden yayınlanan videolarda IŞİD'in iki Türk askerini yaktığı iddialarıyla görüntüler yayınlandı. Bu görüntülerin sosyal medya hesaplarından toplanması ve propagandanın durdurulması adına internet erişiminin kısıtlanmış olabileceği düşünülüyor.

VPN Hakkında Açıklama

Öte yandan Weptekno tarafından da konu ile ilgili yapılan bir habere göre  “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, bu konuyla ilgili önemli bir karar alarak 5651 sayılı kanunun 6. maddesinin 1 fıkrasının ç bendi kapsamında operatörlere bu akşam gönderdiği talimatla birlikte VPN servislerinin kapatılmasını istedi." bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

3G ve 4G ile erişimde de sıkıntıların yaşandığı belirtilirken, sosyal medyada da erişim engelinin bulunması, bazı siber saldırılara karşı önlem de alınmış olabileceği seçeneğini akıllara getiriyor.

Ancak konu ile ilgili resmi ve net bir açıklama henüz yapılmadı.

Sorun Nasıl Çözülür?

İnternette erişim engelinin olması sorununda en güvenli çözüm sorunun kendi kendine halledilmesi ve sunucular tarafından erişimin açılmasını beklemek olacaktır. Ancak bazı İnternet kullanıcıları, DNS programları kullanarak bu sorunları ortadan kaldırabiliyor. Ancak bu yol sisteminize zarar verebilir veya virüs bulaştırabilir.

5haber.com  | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.