İphone 7'de gelen yenilikler

Apple bu sene Eylül ayında tanıtımı yapılacak yeni iPhone 7'de radikal değişiklikler yaptı. IPhone'da Home tuşu değişiyor mu? iPhone 7'de yenilikler neler?

Yayınlanma:
İphone 7'de gelen yenilikler

İlk olarak 2007'de piyasaya çıkan iPhone 2'den beri yerini koruyan "home" tuşu, iPhone 7'den itibaren tarih oluyor. Hürriyet'in haberine göre DigiTimes'tan bir yetkili, home tuşunun yerini bir sensörün alacağını ve parmağı üzerine götürünce basıldığını algılayacağını söyledi.

Ayrıca iPhone'un su geçirmez olacağını da ilave eden kaynak, Hürriyet'e göre güvenilir bir kaynak değil ancak iPhone 6S ile beraber gelen yeniliklere bakınca su geçirmez bir iPhone 7 ihtimali oldukça kuvvetli.

DigiTimes, Apple'ın tedarik zincirlerinden biri olarak biliniyor. iPhone 6s ile gelen yeniliklerin geneli donanımsal yenilikler olarak görülüyordu. Tasarımsal olarak pek değişiklik yapılmamış olan iPhone 6 ve 6s, iPhone 5'e göre radikal tasarımsal değişikliklere uğramış, en başta iPhone'un gittikçe büyüyen tasarımı diğerlerine benzemesi gerekçesiyle çok eleştiri almıştı.

Apple A9 işlemci kullanılan 6s modelinde, A9 işlemcinin daha az enerji tüketmesinden dolayı batarya kapasitesi düşürülmüştü. iPhone'un zaten diğer telefonlara göre en zayıf olduğu nokta olan patarya ömrü bu azaltma ile beraber yine çok eleştirilen noktalardan olmuştu. iPhone 7 için de yine çok merak edilen şeylerden biri de bataryaların daha uzun ömürlü olup olmayacağı konusu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.