İşçi ve Memur Annelerin Doğum ve Kısmi İzin Hakkında Son Gelişmeler

Çalışan anneler yönelik düzenlenen sistemde, doğum yapan annenin çocuğu okul yaşına gelene kadar yarı zamanlı olarak çalışması ön görülüyor. İşçi annelerin kapsama alındığı sisteme memur anneler de alınıyor. İşte yaşanan son gelişmeler.

Yayınlanma:
İşçi ve Memur Annelerin Doğum ve Kısmi İzin Hakkında Son Gelişmeler

Son yapılan düzenlemeler ile doğum yapan bayan işçiye ve memura doğum izni verilmesi, daha sonrasında ise kısmi çalışma hakkının verilmesi ile ilgili detaylar araştırılmaya devam ediliyor. İşte bu konu hakkında yaptığımız araştırmalar ve doğum ile kısmi izin hakkında bilgi.

Doğum ve Kısmi İzin Nedir?

Çalışmakta olan annelere yönelik, doğum için verilen iznin yanı sıra, çalışan annelerin iş yerlerinde çocuğu okuma yaşına gelinceye kadar yarım gün çalışmalarına kısmi izin denir. Doğum izni ilk çocukta 60, ikinci çocukta 120, sonraki doğumlarda da 180 gün olarak verilir. Anneler, bu süreler boyunca yarım gün çalışarak tam gün maaşı alırlar.

İşçiler İçin Başlayan Süreç Memurlar İçin de Başlıyor

İşçi bayanlar için sağlanan bu fırsat, bu ay memurlar için de geliyor. Doğum izni sona eren anneler, çocukları okul çağına gelene kadar kısmi çalışmadan faydalanabilecek. İşçi anneler için başlayan süreç memurlar için de, bu ay devreye gireceği alınan son bilgiler arasında. Doğum yapan yada evlat edinen kadın memurlar da çocukları 5 yaşına gelene kadar yarı zamanlı çalışma hakkına sahip olabilecekler.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.