IŞİD'den kadınlara yönelik baskı (Rakka'da Kadın Olmak)

2014 yılının Ocak ayında IŞİD tarafından ele geçirilen Rakka kentinde yaşananları, daha sonra Rakka kentinden kaçmayı başaran bir kadın BBC'ye anlattı.BBC tarafından animasyon film haline getirilen ismi verilmeyen kadının anlattıklarına...

Yayınlanma:
IŞİD'den kadınlara yönelik baskı (Rakka'da Kadın Olmak)

2014 yılının Ocak ayında IŞİD tarafından ele geçirilen Rakka kentinde yaşananları, daha sonra Rakka kentinden kaçmayı başaran bir kadın BBC'ye anlattı.

BBC tarafından animasyon film haline getirilen ismi verilmeyen kadının anlattıklarına göre Rakka eskiden güçlü kadınların şehriydi. IŞİD ile birlikte yaşam tarzları zorla değiştirilen, tek başına sokağa çıkması yasaklanan kadınların bir kısmı zorla IŞİD militanlarıyla birlikte olmuş ve bazıları hamile bırakıldıktan sonra terkedilmiş.

Başka bir kişinin anlattıklarına göre ise IŞİD yönetimi altında hamile olan kız kardeşinin kanaması başlayınca doğruca kliniğe götürülmüş ve doktorun IŞİD tarafından tutuklandığını, kliniğin de kapatıldığını öğrenmiş. "IŞİD, kadınlara erkek doktorların bakmasını yasaklamıştı" diyen adam şehirde kadın Jinekolog bulamayınca eve geri döndüğünü söylüyor.

Kaynak: BBC Türkçe

8 Mart Dünya Kadınlar günü anlam ve önemine binaen aşağıdaki videoyu paylaşıyoruz.

Rakka'da kadın olmak:

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.