İşte Işid'in Gizli Üssü

Işid'in silah imalatı yaptığı, en etkin bombalı araçlarını ürettiği öne sürülen gizli bölgenin görüntülerine ulaşıldığı iddia edildi. İddiaya göre köylülerin üretimde çalıştırıldığı bu son teknoloji silahlar cepheye taşınıyor.

Yayınlanma:
İşte Işid'in Gizli Üssü

Işid'in Gizli Üssüne Ait Olduğu Öne Sürülen Bir Haber Yayımlandı

Işid'in silah imalatı yaptığı, en etkin bombalı araçlarını ürettiği öne sürülen gizli bölgenin görüntülerine ulaşıldığı öne sürüldü. İddiaya göre köylülerin üretimde çalıştırıldığı bu son teknoloji silahlar cepheye taşınıyor.

Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan habere göre terör örgütü IŞİD'in bomba ürettiği Ablah kenti Türkiye'ye 24 kilometre uzaklıkta ve El Bab, Çobanbey ve Mera kasabalarına eşit uzaklıkta yer alıyor.

Bu merkezden üretilen bombaların, Suriye'deki Işid'in kontrolündeki bölgelere gönderildiği iddia edildi. Burada yapılan silah imalatının fabrikaları aratmayacak bir hızda yapıldığı öne sürülen haberde koalisyon güçlerinin sürekli olarak bölgeyi İnsansız Hava Araçları (İHA) ile gözledikleri El Bab kasabasından Ableh köyüne taşındığı öne sürüldü.

Ableh köyünde taşlık alanlarda bulunan mağaralarda üretimin "fabrikaları aratmayan teknolojilerle" yapıldığı öne sürülürken üretilen silahların sivil araçlarla cephelere taşındığı ayrıca Kilis'e atılan Katyuşa mermilerinin de burada depolandığı söylendi.

2 kilometrekarelik bir alanda üretimin yapıldığı Ableh köyündeki silah imalathanelerinin ne ABD ne de Rus uçakları tarafından bombalandığı belirtilen haberde kanlı terör örgütünün sevkiyatlarını geceyarısından sonra yaptığı bilgisine ulaşıldığı kaydedildi.

Görüntüler İnternetten

isid

Işid'e ait internet sitelerinde yer alan fotoğrafların kullanıldığı haberin kaynak fotoğrtaflarını oluşturan bir sitede Ableh Köyü'nü IŞİD'in 22 Şaban 1435 (20 Haziran 2014) tarihinde ele geçirdiği yer alırken burada Halep'i ele geçirmek için üs olarak kullanıldığı yazıyor.

Işid'in İtalyan serverlerine ait bir internet sitesinde ise Ableh köyünün ele geçirilme aşamasından fotoğraflar paylaşılmış durumda. Ablah köyünün güneyinde yer alan dağlık alanda yer aldığı belirtilen silah fabrikalarının tam koordinatı ise 36.424838, 37.355764 olarak tespit edildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.