İŞKUR'dan İşsizleri Sevindirecek Uygulama!! İşsizlere Günde 50 TL ve GSS Prim Desteği (Kimler Başvurabilir?)

İŞKUR tarafından yapılan düzenleme ile Türkiye genelinde 500 bin işsize İş Başı Eğitim Programı ile günde 50 TL destek verilecek. İşte bu desteğe başvurabilecek olan kişiler ve başvuru şekli.

Yayınlanma:
İŞKUR'dan İşsizleri Sevindirecek Uygulama!! İşsizlere Günde 50 TL ve GSS Prim Desteği (Kimler Başvurabilir?)

İŞKUR tarafından yayımlanan son dakika kararı ile İşbaşı Eğitim Programları ile vatandaşlara günde 50 TL verilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde verilen ve İŞKUR'a üye olan kişilerin katılabildiği İşbaşı Eğitim Programlarının süresinde değişiklik geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Yapılan değişiklik ile bu süre uzatılarak 6 aydan 1 yıla çıkarılmıştı.

Kimler İş Başı Eğitim Programına Katılabilir?

İŞKUR tarafından verilen İş Başı Eğitim programlarına katılabilmek için vatandaşların, 15 yaşını doldurmuş olması, herhangi bir kurumda çalışmıyor olması (işsiz olmak) ve İŞKUR'a kaydını yaptırmış olması yeterli olarak görülüyor. Lise veya üniversite öğrencileri de İşbaşı Eğitim Programlarından faydalanabilmektedir.

Bir yıl içerisinde 500 bin işsizin faydalanması amacıyla düşünülen İşbaşı Eğitim Programlarında, programa katılanlar belirli bir işyerine giderek, işi yerinde görerek, deneyerek ve uygulayarak öğrenebileceklerdir. Bu öğrenme sürecinde de aynı zamanda günde 50 TL kazanarak hem masraflarını karşılayabiliyor, para kazanabiliyor, hemde çalıştığı işte usta olma şansını yakalıyor. Öğrenci olarak programa katılanların kredi ve bursları da kesilmeden devam ediyor.

İşe Alımlar Nasıl Olacak?

İşçi istihdamının teşviki yönünde yapılan uygulama ile düzenlenen bu programları en az 2 sigortalı çalışanı bulunan özel ve kamuya ait bütün işyerleri düzenleyebilmektedir. Program kapsamında 18-29 yaş arasında olan bireyler, 3 ay içerisinde işe alan işveren, işe aldığı personelin SGK primini de ödemiyor. Primler 30-42ay arasında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanarak işverenlerin istihdama yönelik teşvik edilmesi amaçlanıyor. 30 yaşından büyük işsizler için ise İşsizlik Sigortası Fonu 30 aya kadar SGK primi desteği sağlıyor.

İşbaşı Eğitim Programlarına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, bağlı bulundukları İŞKUR’a müracaat ederek arzu ettikleri alandaki eğitim programlarına dahil olabilir ve bu düzenlemeden faydalanabilirler.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.