İsmet Yılmaz: "70 Bin Öğretmen Açığımız Var"

YÖK tarafından düzenlenen bir toplantıda açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen açığı hakkında bilgi verdi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
İsmet Yılmaz: "70 Bin Öğretmen Açığımız Var"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada, MEB'de 70 bin öğretmen açığı olduğu belirtildi.

YÖK tarafından düzenlenen ve üniversitelerin eğitim bilimleri fakülteleri dekan ile dekan yardımcılarının katılımı ile bir toplantı gerçekleşti. Eğitim Fakültelerinin durumu ile öğretmen atama ve yetiştirmelerinin görüşüldüğü toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç Başkanlık yaptı.

Toplantı kapsamında YÖK Başkanı, MEB Bakanı ve Eğitim Fakültelerinin Dekan ile dekan yardımcıları bazı açıklamalarda bulundu. Toplantı kapsamında söz alan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimde, öncelikle eğitim fakültelerinin şart olduğu ve buralarda ki eğitim kalitesinin okullara yansıdığını belirtti. Eğitimde başarının yakalanması için eğitim fakültelerinin kalitelerinin arttırılması gerektiğini savunan Bakan Yılmaz, bunun yanı sıra çalışma koşullarının ve öğretmen motivasyonunda sürekli olarak yüksek tutulması gerektiğini savundu.

Konuşmasında Eğitim Fakültelerinin önemine değinen Bakan Yılmaz, buraya alınan öğrencilerin nitelikli öğretmen adayları olarak yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi ve toplumda eğitim başarısının bu kurumlara bağlı olduğunu belirtti.

Öğretmenlikte taban puan uygulamasının getirilmesinin uygun bir hamle olduğunu da söyleyen Bakan Yılmaz bu konu hakkında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a destek verdiğini belirtti. Öğretmenlik bölümlerine getirilmesi planlanan taban puan uygulaması ile nitelikli öğretmen adaylarının yetiştirileceğini ve öğretmenlik bölümlerinde kalitenin artacağını belirtti. Eğitim Fakültesi bölümlerinde getirilecek olan taban puan uygulaması ile boş kontenjanın bulunması halinde bile bölü, açıklanan taban puanın altında öğrenci almayacaktır.

70 Bin Öğretmen Açığı Var

Açıklamasının devamında ise MEB'de bulunan öğretmen açığı ile ilgili konuşan Bakan Yılmaz, 70 bin öğretmen açığı olduğunu belirtti. 70 Binlik öğretmen açığı var, ancak atama başvuruları 350 bin civarında bulunuyor. Bakan Yılmaz, bu kapsamda ise Bakanlık olarak çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Atama bekleyen binlerce öğretmen ise bu konuda yapılması planlanan çalışmaları bekliyor.

5haber.com

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.