İsmet Yılmaz Eğitimin Eksiklerini Anlattı Ancak Öğretmen Eksiğine Değinmedi (Öğretmen Ataması Açıklaması Yine Gelmedi)

Katılığı bir programda açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmasında eğitimin durumuna değinirken, atama bekleyen binlerce öğretmene müjdeli haberi yine vermedi.

Yayınlanma:
İsmet Yılmaz Eğitimin Eksiklerini Anlattı Ancak Öğretmen Eksiğine Değinmedi (Öğretmen Ataması Açıklaması Yine Gelmedi)

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulunun 'Mesleki Eğitimdeki Yenilikler' konulu toplantısında bazı açıklamalarda bulundu.

Beyoğlu'nda bulunan İSO'nun merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Bakan İsmet Yılmaz'ın yanı sıra İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İSO yönetim kurulu üyeleri ve bakanlık bürokratları da katılımda bulundu.

Burada bir konuşma yapan İsmet Yılmaz, Türkiye genel eğitimi hakkında İSO temsilcilerine bilgi aktaracaklarını belirtti. İSO'yu çözüm ortağı olarak gördüklerini belirten İsmet Yılmaz, “Eğitimde hangi noktadayız? Gelecekte neler yapacağız? Birlikte inşallah Türkiye'nin eğitimini, şundan çok eminiz daha bir noktaya getireceğiz, nokta. Şundan çok eminiz; emin olduğumuz husus Türkiye'nin eğitimi geçmişten çok daha iyi, 10 yıl öncekinden çok daha iyi, 20 yıl öncekinden çok daha iyi. Bundan sonra da umutluyuz" sözlerini söyledi.

Yapılacak Daha Çok Reform Var

“Türkiye'nin eğitimi çok iyi bir noktaya gidiyor" diyen Bakan Yılmaz, “Gerçekten çok büyük şeyler yaptık. Bu yapmış olduğumuz değişim ve reformların bir başka iktidar döneminde tek bir tanesi yapılmış olsaydı o iktidarı hayırla anmak için yeterliydi. Ama daha çok yapacağımız reformlar var. Biz milletimiz için çalışıyoruz, kendimiz için değil. Sokakta gördüğünüz her insan, ister işçi olsun ister yönetici olsun ister yüksek öğretime gidip de mühendis olsun ister idareci olsun; hepsi sonuçta bu ülke için üretecek" sözleri ile konuşmasını sürdürdü.

Eksiklerimizin Farkındayız

Bakan İsmet Yılmaz, üretimin gücünü ve değerini bilerek Türkiye'nin geleceğini emanet edeceği evlatlarına çok daha iyi bir eğitim vermeyi kendi sorumlulukları olarak gördüklerini belirtti. Bu konuda çok büyük adımlar attıklarına da vurgu yapan Yılmaz, “Eksikliklerimizin de farkındayız. Bunlarla hep beraber eksikliklerimizi önümüze koyaraktan, örterekten, gizleyerekten saklayaraktan öteleyerekten değil, eksikliklerimizin ne olduğunu bilerekten ancak dünden daha iyi bir şey yapıyorsak yolumuza devam edeceğiz. O vardığımız hedeften sonra önümüzde yeni bir hedef daha çıkacaktır. Hangi hedefe ulaşırsak mutlaka önümüze bir başka hedef daha olacaktır. O da eğitimin kalitesinin biraz daha arttırılmasıdır" diye konuştu.

Öğretmen Ataması Hakkında Yine Açıklama Yok

Türkiye genelinde atama bekleyen yüz binlerce öğretmen, Şubat döneminde alım olup olmayacağı, alınacak öğretmen sayısının ne kadar olacağını merak ediyor. Ancak Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamalarda eğitimin eksikliğine değinirken, eğitimdeki öğretmen eksikliğini es geçti. Atama bekleyen öğretmenler, açıklamanın bir an önce yapılmasını istiyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.