İsrail'de Ardı Ardına Yangınlar Nedeniyle Birçok Kasaba ve 2 Hapishane Boşaltıldı

İsrail'de meydana gelen ve ülkenin birkaç bölgesinde büyük alanlara yayılan yangın nedeniyle birçok kasaba ve kent boşaltılırken, 2 hapishanedeki mahkumlar da tahliye edildi.

Yayınlanma:
İsrail'de Ardı Ardına Yangınlar Nedeniyle Birçok Kasaba ve 2 Hapishane Boşaltıldı

Son günlerde orta ve kuzey İsrail’i kasıp kavuran yangınların şüphelisi olduğu tahmin edilen 12 kişi tutuklandı.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, hafta başında başlayan yangınlarda İsrail’in üçüncü en büyük kenti Hayfa’da 50 binden fazla İsrail vatandaşı evlerinden tahliye edildi. Yangın söndürme ekiplerinin Hayfa'da meydana gelen yangını söndürmeyi başardıkları belirtildi.

Son olarak kuzey İsrail’deki Harashim kenti yakınlarında başlayan yangınlar nedeniyle de kent boşaltıldı.

Günlük Yedioth Ahronoth gazetesi de en son Kudüs’ün dışındaki tepelik bir alanda dün akşam başlayan orman yangını nedeniyle Beit Meir kasabasındaki halkın kasabadan kaçtıkları haberini kamuoyu ile paylaşmıştı. Orman yangınları nedeniyle iki hapishanenin de boşaltıldığı bilgisi, alınan son dakika bilgileri arasında..

İsrail’de baş gösteren yangınların söndürülmesi için yardım gönderen ABD, Rusya, İtalya, Türkiye, Yunanistan, Hırvatistan ve Kıbrıs’ın yanısıra Filistin Yönetimi de yangınların söndürülmesi için araç ve insan gücü ile katkıda bulunuyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu yangınların terör eylemi sayılacağının belirtip ‘‘İsrail’in bir parçasını yakmaya çalışanlar en sert şekilde cezalandırılacaktır’’ dedi.

3 Ülkeden Yardım İstedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile görüştüğü duyuruldu. Açıklamada, Netanyahu'nun görüşmelerde ülkenin bazı bölgelerinde dünden bu yana devam eden yangınları söndürmek için söz konusu ülkelerden özel uçak talebinde bulunduğu aktarıldı.

5Haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.