İsrail'den Açıklama: "Orman Yangını Birkaç Gün Daha Sürecek" (Üçüncü Türk Uçağı Gönderildi)

İsrail'de farklı yerlerde devam eden orman yangınlarına müdahaleler devam ederken, yapılan son dakika açıklamasında yangının bir kaç gün sürebileceği belirtildi.

Yayınlanma:
İsrail'den Açıklama: "Orman Yangını Birkaç Gün Daha Sürecek" (Üçüncü Türk Uçağı Gönderildi)

İsrail'de günler önce başlayan orman yangınlar ülke genelini esir aldı.

Son yılların en büyük orman yangınlarından birinin yaşandığı İsrail'de farklı noktalarda bulunan ormanlarda art arda başlayan yangınların önü kesilemiyor. Kurak bir sezonun ardından gelen orman yangınlarının birkaç gün içinde anca söndürülebileceğini belirten yetkililer, çalışmaların son sürat devam ettiğini söyledi.

Türkiye'den Üçüncü Yangın Uçağı İsrail'e Gönderildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İsrail genelinde devam eden orman yangınlarına müdahale etmek için üçüncü yangın söndürme uçağının da ülkeye gönderdiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray Belediyesi tarafından yapılan ‘Temiz İçme Suyu’ Projesi’nin temel atma töreni için Aksaray’a geldi. Aksaray'a gelen Bakan Eroğlu, Valilik önünde protokol tarafından karşılandı. Bakan Eroğlu, ardından Aksaray Valisi Aykut Pekmez’i makamında ziyaret etti. Aksaray’a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Bakan Eroğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bakan Veysel Eroğlu, bir soru üzerine İsrail’de devam eden orman yangınlarını söndürmek için üçüncü yangın söndürme uçağını gönderdiklerini söyledi. Eroğlu, "İsrail’de devam eden orman yangınına şu anda 3 yangın söndürme uçağı gönderdik. Orman yangınları bütün dünya için gerçekten büyük bir dert. Biz de orman yangınları konusunda gerçekten çok iyi bir ekipmana, teçhizata, hava ve kara araçlarına sahibiz. Şimdi 3 tane uçağımız orada. Hızlı bir şekilde yangını söndürecek" dedi.

Geçmişte Rusya’ya da yangın söndürme uçağı gönderdiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Geçmişte Rusya’da da büyük bir yangın olmuştu. Hatta Rusya Devlet Başkanı Putin Cumhurbaşkanımızdan destek istedi. Hemen oraya ekipleri gönderdik. Hatta Ruslar en zor yeri bize verdi. Fakat bizimkiler en zor yeri hemen söndürdü. Sayın Devlet Başkanı Putin de onlara bir takdirname verdi. Yunanistan'dan, Libya’ya , Gürcistan’dan Kosava, Bosna Hersek’e kadar her tarafa yardımcı oluyoruz."

5Haber.com  | Aksaray

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.