İşsizlik 2016 Eylül Döneminde Arttı-Peki İşsizlik Artışı Devam Edecek Mi?

TÜİK tarafından açıklanan Eylül dönemi verilerine göre işsizlik 1.0 puanlık bir artış gösterdi. Peki işsizlik oranındaki artış devam mı edecek? İşsizliğe nasıl çözüm üretilmeli? 2017 yılında da işsizlik artacak mı?

Yayınlanma:
İşsizlik 2016 Eylül Döneminde Arttı-Peki İşsizlik Artışı Devam Edecek Mi?

Türkiye'nin kanayan yarası işsizlik artmaya devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamada işsizlik oranı, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayan dönemde geçtiğimiz yıla oranla arttı. Eylül dönemi adı altında yayımlanan istatistiksel verilere göre işsizlik geçtiğimiz yıla oranla yüzde 1.0 'lık bir atış göstererek yüzde 1.3 seviyesine kadar çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan verilere göre, aynı dönemlerde tarım dışı işsizlik ise 1.3 puan artışla yüzde 13.7 düzeyine tırmandı.

TÜİK verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 420,000 kişi artarak 3.52 milyon kişi olurken; 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise 1.4 puanlık artışla yüzde 19.9 ile yüzde 20'ye dayandı.

İşsizlik 2017'de de Artacak Mı?

TÜİK'in hazırladığı verilere göre artan işsizlik sosyal hayatı kötü anlamda etkilemesinin yanı sıra ekonominin de kanayan yarası haline geldi. Asıl önemli soru ise, 2015 yılı verilerine göre artış gösteren işsizlik, önümüzdeki yıl da artacak mı?

Geçtiğimiz yıla göre 1.0 'lık bir artış gösteren işsizlik gündemde tedirginlik yaratmaya başladı. Geçtiğimiz gün Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki yıl içerisinde İŞKUR vasıtasıyla 600 bin kişinin iş sahibi olacağı belirtilirken, bu müjdenin, gelecek yıl işsizliğe olumlu yönde etki etmesi bekleniyor. İŞKUR'un yanı sıra kamuda da yapılacak istihdamlarla işsizlik oranı makul seviyelere indirilmesi gerekiyor. Ancak kamuya personel alımlarında yapılan son açıklamalarda önümüzdeki yılın biraz durgun geçeceği belirtildi. Ancak işsizliğin azalması ve genç istihdamın önünün açılabilmesi adına İŞKUR'un yanı sıra kamuda da istihdamın arttırılması gerekmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.