İstanbul Üniversitesine FETÖ Operasyonu-Çok Sayıda Akademisyen Gözaltına Alındı

İstanbul Üniversitesine yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda çok sayıda akademisyen gözaltına alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
İstanbul Üniversitesine FETÖ Operasyonu-Çok Sayıda Akademisyen Gözaltına Alındı

Darbe girişimi sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) akademik yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 87 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararında İstanbul Üniversitesi'nde görev yapan çok sayıda profesör, doçent, yardımcı doçent ve öğretim görevlilerinin olduğu belirtiliyor.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir kararlılıkla yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 12 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 87 kişiden 51'inin düzenlenen operasyonlarla yakalandığı öğrenildi. Haklarında gözaltı kararları bulunanlar arasında, bir siyasi parti genel başkanının yanı sıra İstanbul Üniversitesi'nde görev yapan profesör, doçent, yardımcı doçent ve öğretim görevlilerinin olduğu belirtiliyor.

Yunanistan'a Kaçmadan Yakalananlardan 6' sı Tutuklandı

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyesi oldukları tespit edilen bir grubun Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçma hazırlığı içerisinde olduğu ihbarının alınması üzerine, geçen 3-5 Aralık tarihleri arasında bir çalışma başlatıldı. Aydın, Antalya, İstanbul ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla aralarında öğretmen, tekstilci, çiftçi ve ev hanımının da olduğu Ş.İ., A.E., A.S.S., İ.K., H.A., Ü.Ü.K, A.S. ve M.A, gözaltına alındı. Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek istedikleri tespit edilen şüphelilere ait 7 ayrı adreste, dijital materyallerin/örgütsel dokümanların elde edilmesine yönelik Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla aramalar yapıldı.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com'u takipte kalın.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.