İstanbul'da Kar Yağışı Etkisini Göstermeye Başladı (Kar Yağışı Kaç Gün Sürecek?)

İstanbul'da bugün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kent genelinde etkisini göstermeye başladı. İşte bölgeden alınan görüntüler ve Meteoroloji tarafından yapılan hava durumu uyarısı.

Yayınlanma:
İstanbul'da Kar Yağışı Etkisini Göstermeye Başladı (Kar Yağışı Kaç Gün Sürecek?)

Ülke genlinde bir çok bölgede etkili olan kar yağışı, bugün İstanbul'da da başladı.

Akşam saatlerinde sulu kar şeklinde başlayan yağış, kısa bir süre devam etti ancak bir süre sonra etkisini kaybetmeye başladı.ç

İstanbul'da akşam saatlerinde kısa süreli kar yağdı. Kısa süre yağan kar etkisini kaybetti.

Bazı Evlerin Çatıları Beyaza Büründü

İstanbul'un Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini diğer kesimlere göre daha ciddi bir şekilde gösterdi. Özellikle Kartal ve Sancktepe çevresinde kar yağışının başladığı görüldü. Bazı evlerin çatıları ve araçların camları karla kaplandı.

Kar yağışının ilerleyen saatlerde hızlanması bekleniyor.

Türkiye Geneli Hava Durumu Tahmini İçin Tıklayın

Zonguldak-İstanbul Karayolunda Trafik Tıkandı

Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ereğli kesiminde gün boyu etkili olan kar yağışı ulaşımı aksattı. TIR'lar kayması nedeniyle yol trafiğe uzun süre kapandı.

Kent genelinde öğleden sonra yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, ulaşımda da zaman zaman aksamalara neden oldu. İstanbul yolunun Zonguldak ile Ereğli arasındaki bölümünde kar yağışı sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Bazı araçlar karla kaplı yolda kaydı. Kara saplanan araçlar iş makineleri ile çekilerek çıkarıldı. Yolda kalan sürücüler, araçlarına zincir takarak yola devam etti.

Karayolunun 32. kilometresinde yolda kayan bir TIR, trafiğin kapanmasına neden oldu. Kilometre araç kuyrukları oluştu. Karayolları ekipleri ile bölge trafik ekipleri yolu açmak için büyük çaba sarf etti. Beklemekten sıkılan vatandaşlar selfie çekerek, kar topu oynayarak vakit geçirmeye çalıştı.

Polis ekipleri, Zonguldak yönüne giden TIR'ların geçişine izin vermedi. Diğer araçların da kar lastiği olanların geçişlerine izin verildi. Karayolları ekiplerinin karla kaplanan yolu temizlemesinin ardından trafik normale döndü.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.