İstanbul'da Saldırı Hazırlığında Bir DHKP-C'li Terörist Yakalandı

İstanbul Okmeydanı'nda bulunan bir derneğe yönelik düzenlenen operasyonda saldırı hazırlığında olan bir DHKP-C'li terörist yakalandı. Dernek'te yapılan aramalarda 2 el yapımı patlayıcı ve molotof kokteylleri bulundu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
İstanbul'da Saldırı Hazırlığında Bir DHKP-C'li Terörist Yakalandı

Son dakika haberi İstanbul'dan geldi. İstanbul'da polis ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonda saldırı hazırlığında bir terörist, 7 şüpheli ve 2 el yapımı bomba ile 13 molotof kokteyli ele geçirildi. Yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri ekipleri, terör örgütü tarafından alınan istihbarat ile DHKP-C'nin yeni bir eylem hazırlığında olduğunu öğrendi. İstihbarat üzerine harekete geçen TEM ekipleri teknik ve fiziki takibin tamamlanması ile geçtiğimiz çarşamba günü Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi'nde bulunan Gençlik Federasyonu Derneği'ne operasyon düzenledi. TEM Özel Tim ekipleri, dernek binasında çelik plakalarla duvara sabitlenip güçlendirilmiş kapıların açılmaması üzerine bir duvarı kırıp içeriye girdi. Bu sırada bazı polisler de itfaiye ekiplerinin yardımıyla pencerelerden binaya girerek arama yaptı.

Bomba ve Molotof Kokteyli Ele Geçirildi

TEM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, saldırı hazırlığında olduğu belirtilen C.K. ve dernekte bulunan M.D., H.K., P.B., M.T, G.S., ile 18 yaşından küçük R.K. yakalanarak gözaltına alındı. Dernek içerisinde yapılan aramalarda 2 el yapımı bomba, 13 molotof kokteyli, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme de ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. 18 yaşından küçük R.K. ise Üsküdar'da bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Gözaltında bulunan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Operasyon Polis Kamerasında

Derneğe düzenlenen operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde polis ekiplerinin itfaiye aracının merdiveni yardımıyla binanın camından içeriye girdiği; hilti ve balyozlarla da duvarı kırdığı görülüyor. TEM ekipleri aramalarda bir odada molotof kokteylleri ve el yapımı bombaları ele geçiriyor.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.