İstanbullulara Müjdeli Haber: Mahmutbey Gişeler 20 Kasım'da SGS'ye Geçiyor

İstanbul trafiğinin kabusu haline gelen Mahmutbey Gişeler, 20 Kasım tarihinde Serbest Geçiş Sistemine geçiyor. İşte Bakan Arslan'ın son açıklaması ve projedeki son durum.

Yayınlanma:
İstanbullulara Müjdeli Haber: Mahmutbey Gişeler 20 Kasım'da SGS'ye Geçiyor

İstanbulluların beklediği müjde sonunda geldi ve Mahmutbey Gişeler 20 Kasım'da serbest sistemine geçiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde 20 Kasım tarihinde 'Serbest geçiş sistemine' geçirileceğini ve trafiğin en az yüzde 30 oranında azalacağının müjdesini verdi . Ahmet Arslan, Üsküdar'da yapımı devam eden Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulundu. Beraberindeki heyetle birlikte inşaat yetkilileri ve ilgililerden brifing alan Bakan Arslan, inşaatı gezdi.

Çalışmalarda Son Durum

Brifingin ardından ziyaretiyle ilgili bilgi veren Ulaştırma Bakanı Arslan, “Bugün Çamlıca'da yapmakta olduğumuz kulenin inşaatını ziyaret ettik. Arkadaşlardan brifing aldık. Süreçleri değerlendirdik. Süreçleri hızlandırarak bitirmek adına ve günün sonunda sıkıntı yaşamamak adına neler yapmamız gerektiğini, iş programımızı gözden geçirdik. Hızlandırılmış şekilde inşallah bu işi devam ettireceğiz" açıklamalarında bulundu.

Proje Hakkında Bilgi

Bakan Ahmet Arslan, konuşmasının devamında yapılan proje ile ilgili bilgi verdi: “Biz Çamlıca'daki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak, çelik direklerin üzerinde olan vericileri bir yerde toplamak, İstanbul'un siluetine de katkı koyacak yeni bir inşaattan bahsediyoruz. Yaklaşık 220 metrelik betonarme olmak üzere 365 metrelik bir kulemiz olacak. Bu kulenin 160'ıncı metrelerinde iki tane seyir terası, 170'inci metrelerinde iki kat restoranlar olacak. Toplam 49 katlık bir inşaattan bahsediyoruz. Böylece biz İstanbul'un siluetine bir ilave katkı sağlamış olacağız. Hem de İstanbul'a gelen misafirlerin bu kuledeki seyir teraslarını kullanarak İstanbul'daki mekânların her tarafını görebilmelerini sağlayacağız. Sadece bu mekâna günde 10- 15 bin turist çekerek, yılda da 4 - 4,5 milyon turistle İstanbul'da hizmet vermek ve böylece bir katma değer oluşturmak istiyoruz. Ama asıl amacımız bu projede bütün televizyon ve radyo vericilerinin bir noktada toplandığı, bir noktada yayıp yapıldığı bir sisteme kavuşturmak."

Kulenin 4' te 1' i Tamamlandı

Bakan Ahmet Arslan, yaklaşık 3 ay önce de inşaatı ziyaret ettiğini belirterek, “Yüzde 11'lik bir ilerleme sağlanmıştı. Ancak bugün itibariyle yüze 25 inşaatta ilerleme sağlamış durumdayız. Bulunduğumuz noktadan aşağıya doğru 21 metrelik bir temeli var bu inşaatın. Bu 21 metrelik kısmı bitti. Hedefimiz önümüzdeki Haziran başında İstanbullulara burayı kazandırmış olmak" diye konuştu.

Trafik Yoğunluğu Yüzde 30 Azalacak

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, Mahmutbey gişelerinde yaşanan trafik yoğunluğuyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “Herkesin malumu özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun bağlantısındaki otoyolu da açtıktan sonra kendi trafiğini de oluşturmuş oldu, Mahmutbey'de çok ciddi bir sıkışıklık var. İstanbullular, bu konuda çok muzdarip. Biz yaklaşık 1,5 ay önce İstanbullulara Kasım sonu, Aralık başına kadar Mahmutbey gişelerini serbest geçiş sistemine geçireceğimizi ve böylece trafiği yüzde 30 rahatlatmış olacağımızı söylemiştik. 20 Kasım'da yani 1 hafta sonra Mahmutbey gişelerini 'Serbest geçiş sistemine' kavuşturarak gişeleri ortadan kaldırmış olacağız. Böylece gişelere gelen araçların hem yavaşlamasına engel olacağız hem de şerit değiştirmeleri ortadan kaldıracağız. İnşallah o trafikte yüzde 30 rahatlama sağlamış olacağız. Oradaki çalışma arkadaşlarımız da İstanbulluların bu sorunu çözmek adına gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar."

Konuşmanın ardından inşaat alanını gözlemleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ziyaretini tamamlayarak oradan ayrıldı.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.