İtalya Ekonomi Bakanı Canlı Yayında 1 Litre Süt ve Benzinin Fiyatını Bilemedi

İtalya Ekonomi Bakanı ile birlikte bir programa katılan ülkenin muhalefet partisi lideri, Bakan'a 1 litre st ve benzinin fiyatını sordu. Bakan ise bu sorular karşısında zor durumda kaldı.

Yayınlanma:
İtalya Ekonomi Bakanı Canlı Yayında 1 Litre Süt ve Benzinin Fiyatını Bilemedi

İtalya Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan, ülkenin muhalefet partisi ile katıldığı bir programda, muhalefet liderinin sorduğu 1 litre süt ve benzinin fiyatını bilememesi üzerine canlı yayında zor durumda kaldı.

Devlet kanalı olan Rai 1’de önceki akşam canlı yayınlanan ve 4 Aralıkta yapılacak olan anayasa reformuna ilişkin referandumun tartışıldığı “Porta a Porta” adlı programın konukları arasında yer alan aşırı sağcı Kuzey Ligi (Lega Nord) parti lideri Matteo Salvini ve Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Salvini, bakana öncelikle 1 litre sütün fiyatını bilip bilmediğini sorusunu yöneltti. Muhalefet lideri tarafından yöneltilen bu soru üzerine zor durumda kaldığı gözlenen ekonomi bakanı elindeki not kağıtlarına bakmaya başlayınca Salvini, “Sütün fiyatını söylemek için elinizdeki kağıtlara bakmanıza gerek yok. Sizin de alışveriş yaptığınızı düşünüyorum” diye konuştu.

Alış Verişi Eşim Yapıyor

Padoan da, “Bu göreve geldiğimden beri (Şubat 2014) hiç alışveriş yapmadım, bunu eşimden rica etmek zorundayım” diye karşılık verdi.

“Ekonomi bakanımız 1 litre sütün fiyatını bilmiyor” diye bakanı eleştiren Salvini, bu defa da ona 1 litre benzin ve anaokullarının aylık ücretlerinin ne kadar olduğu sorularını yönlendirmeye başladı.

Bakan Padoan bunlara da cevap veremeyince Matteo Salvini, “Bu nasıl mümkün olabilir. Ülkemizin ekonomisini yöneten bir bakan, anayasayı değiştirmeye çalışan hükumetin bir üyesi 1 litre süt ve benzinin fiyatını bilmiyor ve elindeki notlara bakıyor” diye öfkesini dile getirdi.

Kadın Bakan İmdadına Yetişti

Bunun üzerine hükumetin kadın üyelerinden, Anayasal Reformlar Bakanı Maria Elena Boschi, Pier Carlo Padoan’ın imdadına yetişerek, “1 litre sütün fiyatı, günlük mü yoksa uzun ömürlü mü olduğuna bağlı olarak 1,30 ve 1,60 euro arasında değişiyor” dedi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.