İzmir Büyükşehir Belediyesi Muvazza Davası Açan Taşeron İşçilerin İş Akdini Feshetti

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde taşeron olarak istihdam edilen 58 işçinin iş akdi feshedildi. Geçmiş dönemlerdeki davalarından dolayı işten çıkarılan 58 işçinin işten çıkarılma nedeni ise verimsizlik olduğu belirtildi.

Yayınlanma:
İzmir Büyükşehir Belediyesi Muvazza Davası Açan Taşeron İşçilerin İş Akdini Feshetti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ilave tediye haklarını aramakta olan 58 işçi işten çıkartılırken, İstanbul'daki Avcılar Belediyesi'nde ise işten çıkarılan sendikalı işçiler isyan etti. Adalet için Ankara'dan İstanbul'a yürümekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenen mağdur işçiler, sosyal medya üzerinden onları tepki yağmuruna tuttu. Haklarını arayan işçiler emeklerinin karşılığını isterken, Büyükşehir Belediyesi 2.4 milyon Euro'luk bir yangın merdiveni satın alması sosyal medyada en çok tepki çeken konuların başında geldi.

Kriz Sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, ilave tediye ve kadrolu çalışma krizi sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, şirket personellerinin toplu sözleşme görüşmelerinde de gündeme gelen ilave tediye (ikramiye) ve kadrolu çalışma istekleri karşısında çalışanlara gözdağı vermek için işten çıkarmalara devam etti. Geçmiş dönemlerde belediyeden davacı olan ve hak arama mücadelesi sürdüren 58 işçi işten çıkarılırken, gerekçe olarak 'verimsizlik' ve 'devamsızlık' gösterildi. 5 arkadaşı ile birlikte 'performans düşüklüğü' gerekçesiyle 9 yıldır çalıştığı belediye şirketi Grand Plaza A.Ş'den çıkarılan Bülent Özen, işine devam etmek istiyorsa tediye davasını geri çekmesi konusunda uyarıldığını, hakkını aramak için davasını geri çekmeyince de işten atıldığını iddia etti. Özen, "Aziz Kocaoğlu CHP lideri ile birlikte yürüyüşe çıkıp adalet arıyor. Önce adaletin Büyükşehir'de, işçiler içinde sağlanması lazım. Asıl adaleti biz Aziz Kocaoğlu'ndan istiyoruz. İşçiler olarak hakkımızı istiyoruz" dedi. 100'den fazla ilave tediye davası açan müvekkilinin bu tür gerekçelerle davalarını geri çekmeye başladığını doğrulayan avukat Damla Erel, "Yapılan hukuksuzluğa karşı cevabımızı yine hukukla vereceğiz. Bizim hukuktaki adalete inancımız tam" diye konuştu.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.