İzmir Saldırısında Flaş Gelişme: Saldırı Aracını Satan ByLock'çu Çıktı

İzmir'de gerçekleşen saldırı ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Alınan son dakika bilgilerine göre saldırıda teröristlerin kullandığı araçlardan birinin satıcısının ByLock kullandığı belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
İzmir Saldırısında Flaş Gelişme: Saldırı Aracını Satan ByLock'çu Çıktı

Geçtiğimiz ay gerekleşen ve kahraman polisimiz Fethi Sekin'in canı pahasına önlediği İzmir saldırı ile ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı.

İzmir Adliyesi'ne yönelik saldırıda öldürülen teröristlerin kullandıkları iki otomobilden birini sattığı belirlenen K.A., gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı belirlenen K.A., ikinci kez gözaltına alınıp tutuklandı.

İzmir Adliyesi'ne yönelik olarak PKK'lı teröristler tarafından bombalı otomobil ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda, teröristlerin amaçlarına ulaşmalarını engelleyen polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can, şehit oldu, 9 kişi de yaralandı.

Ölü olarak ele geçirilen iki teröristin aile üyeleriyle sosyal medyada terör propagandası yaptıkları ileri sürülen kişilerin de aralarında bulunduğu toplam 18 kişi, olayın ardından gözaltına alındı. Bunlardan 16'sı savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Saldırıda kullanılan iki otomobilden birini kısa süre önce satan K.A. da teröristlerle doğrudan bağlantısı saptanamadığı için serbest bırakıldı. Ancak FETÖ/PDY üyelerinin şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ortaya çıkan K.A., yeniden gözaltına alındı. Geçen 15 Ocak'ta adliyeye gönderilen K.A., bu kez tutuklandı. İki teröristin kente geldikten sonra bağlantı kurduğu tespit edilince gözaltına alınan İ.Z. de yardım ve yataklık suçundan tutuklandı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, ekonomi haberlerinden, Türkiye haberlerinden, politika haberlerinden, kamu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | İzmir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.