Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Jandarma Genel Komutanlığı en az lise mezunu sözleşmeli uzman erbaş alımı başvuruları için son günlere girildi. İşte ilanın detayları ve ilana son başvuru tarihi.

Yayınlanma:
Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan personel alım ilanına göre sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından DPB'de yayımlanan uzman erbaş alımına başvurular içi son günlere girildi. İlgili ilana başvuruda bulunacak adaylar için son başvuru tarihi 17 Mart Cuma günü.

Kimler Başvurabilir?

# T. C. Vatandaşı ve erkek olanlar,

# En az lise ve dengi okul mezunu olanlar,

# Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olanlar (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),

# Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olanlar (01 Ocak 1988 tarihi ve sonrasında doğanlar),

# Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olanlar,

# En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy-Kilo Tablosunda oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde olanlar,

# TSK’da daha önce subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş ve er (Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda yer alan hükümlü hariç; üçüncü hizmet yılını tamamlamış dördüncü hizmet yılında olduğuna dair belgeyle geleceklerdir.) olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olanlar,

# Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, işitme ve görmede kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde veya kapalı yerlerinde belirlenen kriterlere uygun olmayan yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmamak. Türkçeyi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak).

# Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 148’inci maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmayanlar,

# Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olanlar.

# Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olanlar.

# Askerlik hizmetini yapmış veya 20 Ağustos 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumda olanlar başvuruda bulunabilir.

Başvuru Şekli

Başvurular,"  www.jandarma.tsk.tr " internet adresinden 20 Şubat-17 Mart Cuma günü saat 17.00’ye kadar alınacaktır. Daha önce başvuru yapan, seçme aşamalarını geçip rapor alan (Başarılı) adaylar başvuru yapmayacaktır. Başvuruların normal bilgisayar üzerinden “internet Explorer” tarayıcı kullanılarak yapılması gerekmektedir.

Başvuru Kılavuzuna Gitmek İçin TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.